Snabbväxande företag med bred produktportfölj

Vd:n och grundaren Jacob Mårtensson med en FDM-skrivare från nederländska Raise3D, närmare bestämt en Dual Extruder E2CF. Foto: Anja Degerholm

Malmöföretaget 3D Primas tillväxtkurva har gått stadigt uppåt de senaste åren, inte minst under pandemin. Under Elmia 3D visar de sitt breda utbud av 3D-skrivare och material.

I montern ryms allt ifrån enklare 3D-skrivare från Creality till Zortrax högtemperatursskrivare, Sinterits SLS-skrivare Lisa X och nya desktopmodellen E2CF från Raise3D.

– Vi har med oss ett brett utbud av 3D-skrivare, bland annat två enklare varianter för att visa att 3D-skrivare behöver inte kosta mer än 3 000-4 000 kronor, säger Jacob Mårtensson, vd och grundare av 3D Prima.

Jacob Mårtensson med Michal Latecki, vd och grundare av Zortrax.

Stor efterfrågan på filament

Han berättar att företaget säljer stora volymer av just Creality-skrivare och är en av de största återförsäljarna i Europa. Det mesta 3D Prima säljer går på export.

– Vi har alltid sett oss som ett europeiskt företag och har växt mycket de senaste åren. Nu är vi 18 anställda i Malmö, fyra i Tyskland och fyra i England.

– Under pandemin ökade försäljningen med 60 procent, framför allt var det stor efterfrågan på filament. Till och med sådant som leget på lagret i flera år tog slut, berättar Jacob Mårtensson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nedslag på Elmia 3D-mässan

Den 10-13 maj var det dags för den andra upplagan av Elmia 3D Elmiamässan i Jönköping. En mässa som i år lockade ett tjugotal utställare inom additiv tillverkning, som visade allt ifrån 3D-skrivare och material till skanningutrustning och efterbehandling.

Publicerat av: