Två desktop-giganter blir en

Ultimaker och Makerbot, två ledande företag inom tillverkning av 3D-skrivare i desktopsegmentet, meddelar att de går samman. Tillsammans ska de tillhandahålla ett ekosystem av hårdvara, mjukvara och material.

Befintliga investerare, NPM Capitol och Stratasys, som förvärvade Makerbot 2013, går in med totalt 62,3 miljoner dollar i kapital. Investeringen ska accelerera innovation och expansion till nya marknader.

Jürgen von Hollen, vd för Ultimaker.

Två huvudkontor

Det nya företaget, som ännu inte har något namn, kommer att ha huvudkontor i både Nederländerna och New York, USA. Det kommer att ledas av de två företagens nuvarande vd:ar, Nadav Goshen (Makerbot) och Jürgen von Hollen (Ultimaker).

– Denna sammanslagning markerar en viktig milstolpe för Ultimaker och Makerbot. Innovation och tillväxt är båda avgörande för att föra desktop 3D-printing från en specialteknologi till något för den stora massan, säger Jürgen von Hollen i ett pressuttalande.

“Påskynda utvecklingen”

De två företagen hoppas att fusionen ska accelerera utvecklingen inom desktop 3D-printing.

– Teknologisk innovation är avgörande för att öka tillgängligheten av lättanvända professionella 3D-printinglösningar. Genom att kombinera våra team och utnyttja den ytterligare finansieringen kan vi påskynda utvecklingen av avancerade lösningar för att förse våra kunder med en bred portfölj av hård- och mjukvarulösningar för att betjäna ett brett spektrum av kunder och applikationer, säger Nadav Goshen.

Nadav Goshen, vd för Makerbot.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.