Två desktop-giganter blir en

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 23 maj 2022

Ultimaker och Makerbot, två ledande företag inom tillverkning av 3D-skrivare i desktopsegmentet, meddelar att de går samman. Tillsammans ska de tillhandahålla ett ekosystem av hårdvara, mjukvara och material.

Befintliga investerare, NPM Capitol och Stratasys, som förvärvade Makerbot 2013, går in med totalt 62,3 miljoner dollar i kapital. Investeringen ska accelerera innovation och expansion till nya marknader.

Jürgen von Hollen, vd för Ultimaker.
Två huvudkontor

Det nya företaget, som ännu inte har något namn, kommer att ha huvudkontor i både Nederländerna och New York, USA. Det kommer att ledas av de två företagens nuvarande vd:ar, Nadav Goshen (Makerbot) och Jürgen von Hollen (Ultimaker).

– Denna sammanslagning markerar en viktig milstolpe för Ultimaker och Makerbot. Innovation och tillväxt är båda avgörande för att föra desktop 3D-printing från en specialteknologi till något för den stora massan, säger Jürgen von Hollen i ett pressuttalande.

”Påskynda utvecklingen”

De två företagen hoppas att fusionen ska accelerera utvecklingen inom desktop 3D-printing.

– Teknologisk innovation är avgörande för att öka tillgängligheten av lättanvända professionella 3D-printinglösningar. Genom att kombinera våra team och utnyttja den ytterligare finansieringen kan vi påskynda utvecklingen av avancerade lösningar för att förse våra kunder med en bred portfölj av hård- och mjukvarulösningar för att betjäna ett brett spektrum av kunder och applikationer, säger Nadav Goshen.

Nadav Goshen, vd för Makerbot.

Läs vidare

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Vinnarna i TCT Awards utsedda

I samband med mässan TCT 3Sixty i Birmingham avgjordes årets upplaga av TCT Awards 2024 som lyfter fram branschens bästa i elva olika kategorier. Dessutom valdes tre personer in i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_157

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC