Digital Metal släpper ny metallskrivare

Digital Metals nya metallskrivare DMP/PRO. Foto: Pressbild

I samband med årets RAPID + TCT-mässa i Detroit lanserade svenska tillverkaren Digital Metal en ny industriell 3D-skrivare, med den egenutvecklade Metal Binder Jetting-teknologin. DMP/PRO är framtagen för högvolymsproduktion av krävande komponenter.

Digital Metal skriver i ett pressmeddelande att lanseringen av PRO-serien innebär “ett paradigmskifte inom binder jet 3D-printing”. Ett system som utvecklats för maximal tillförlitlighet, exakthet och repeterbarhet.

3D-skrivaren har 70 400 munstycken som gör det möjligt att producera upp emot 1 000 kubikcentimeter per timme med 1 600 dpi. En genomsnittlig kund beräknas tillverka cirka 500 kubikcentimeter per timme. Byggvolymen ligger på 250 x 217 x 70 millimeter.

Spillpulver kan återanvändas

Tillverkaren utlovar även en robust plattform, anpassad mjukvara och snabba byten av pulvermagasin. Dessutom kan allt överblivet pulver återanvändas.

Med DMP/PRO adresserar Digital Metal industriell additiv tillverkning i högvolymssegmentet inom branscher så som tillverkningsindustrin, lyxvaror, medicinska produkter och konsumentprodukter.

Christian Lönne, vd för Digital Metal. Foto: Pressbild

“Språngbräda för industrialisering”

Digital Metals vd Christian Lönne säger att företaget är på väg mot en större mognad och rör sig bort från övriga binder jetting-marknaden, och istället mot snävare toleranser, högre volymer och högre precision.

– Vi erbjuder inte bara en enskild maskin. Vi har en riktig plattform optimerad för att fungera tillsammans med debinding-, sintrings- och efterbehandlingsutrustning. Denna plattform är modulär, utbyggbar och en språngbräda för industrialisering, säger Christian Lönne.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.