Desktop Metal drar ner på personal

Ric Fulop, Desktop Metals grundare och vd. Foto: Pressbild

Pandemin har inneburit ett uppsving för många företag inom AM-branschen. Det gäller även en av de stora spelarna på marknaden, Desktop Metal, som nu meddelar att man ska spara 100 miljoner dollar inom två år. 

Desktop Metal skriver i ett pressmeddelande att företaget ska genomgå “en strategisk integration och kostnadseffektivisering”. Detta för att kunna accelerera massproduktionslösningar genom AM 2.0 och ge ökad vinst till aktieägarna.

Besparingarna innebär att 12 procent av personalstyrkan försvinner. I december 2021 hade Desktop Metal 1 370 anställda, vilket innebär att ungefär 165 personer nu får lämna sina jobb.

Synergier efter uppköp

Anledningen till uppsägningarna är enligt företaget att man vill driva kostnadssynergier och produktivitetsvinster från integration av företag som förvärvades under 2021, bland annat ExOne och EnvisionTEC.

På årsbasis ska företaget spara 40 miljoner dollar och de kommande 24 månaderna, 100 miljoner dollar. Besparingarna ska även göras genom konsolideringar av anläggningar och ett ökat fokus på produkter och utvecklingsprogram som ger utdelning på kort sikt. Dock ska man fortsätta att göra investeringar för att satsa på produkt- och teknikinnovationer.

Stödjer väg mot lönsamhet

Grundaren och vd:n Ric Fulop kommenterar förändringarna så här:

– Som beskrivits i tidigare samtal om finansiella resultat har vi fokuserat på att identifiera möjligheter att optimera vår kostnadsstruktur samtidigt som vi behåller våra tillväxtmöjligheter. Vi tror att detta initiativ, som bygger på steg vi började ta under andra halvan av 2021 för att integrera våra team, positionerar Desktop Metal för att möta våra nära och långsiktiga finansiella åtaganden och stödjer vår väg till lönsamhet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.