3D-printad pasta för finsmakaren

3D-printad pasta i BluRhapsody-serien, här i form av små korgar. Foto: Pressbild

Livsmedelsjätten Barilla presenterar nu ett sortiment med 3D-printade pastasorter. Under varumärket BluRhapsody säljs exklusiv pasta i form av till exempel korgar, snäckskal och olika symboler.

Barilla har varit pionjärer inom 3D-printing av pasta. Redan 2014 utlyste företaget en designtävling för att ta fram pastaformer som inte går att tillverka på annat sätt än med 3D-printing. I samma veva utvecklade företaget en egen matprinter för ändamålet.

Spektakulärt och exklusivt

Efter det dröjde det många år innan det hände något. Men nu finns alltså sortimentet i BluRhapsody-serien till försäljning genom en egen webbshop.

Barilla beskriver sin produktserie med 3D-printad pasta så här: “With BluRhapsody spectacular pasta shapes you will make your dinners and your events even more exclusive”.

Skräddarsydda former

För att printa pastan har Barilla använt bland annat halvmalt vetemjöl. I det fasta sortimentet finns 16 olika sorter. Vad sägs om pasta i form av ett hjärta, en hummerstjärt eller ett hashtag-tecken? Kunden kan även beställa skräddarsydda produkter med olika färger och former.

Kostnaden då? Ja, det är betydligt dyrare än de vanliga sorterna som finns på pastahyllan i livsmedelsbutiken. Till exempel kostar tolv stycken korgformade pastabitar 31,90 euro, alltså närmare 300 svenska kronor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: