Utbildning på distans med hjälp av AR

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 27 juni 2022
Användaren kan se en digital modell av EOS system M 290 i verklig storlek. Foto: Pressbild

EOS egen utbildningsverksamhet, Additive Minds Academy, lanserar nu en särskild app med AR-teknik. Appen ”EOS M 290 Basic Training” gör det möjligt för personalen att snabbt lära sig systemet – till och med innan maskinen är på plats.

Volker Kunze. Foto: Tobias Hase

Appen använder så kallad AR-teknik (augmented reality) som kombinerar den fysiska miljön med datorgenererade element, i det här fallet en digital version av EOS system M 290. Genom appen kan användaren lära känna systemets viktigaste komponenter och interagera med en fullskalig modell av maskinen. Den kan ersätta traditionell utbildning för såväl nyanställda som personal som ska lära sig ett nytt system.

Den främsta fördelen med appen är, enligt EOS, att utbildningstiden kan förkortas avsevärt. Något som i sin tur minskar företagets kostnader.

– Appen kan minska operatörsutbildningen till bara två eller tre dagar och samtidigt frikoppla utbildningen från maskintillgängligheten. Ett företag använda väntetiden effektivt genom att börja träna innan det nya systemet är på plats, säger Volker Kunze, chef för Additive Minds Academy.

”EOS M 290 Basic Training” app finns nu tillgänglig både för Apple och Android via Additive Minds Academys hemsida.

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.
3DGPT

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1