Utbildning på distans med hjälp av AR

Användaren kan se en digital modell av EOS system M 290 i verklig storlek. Foto: Pressbild

EOS egen utbildningsverksamhet, Additive Minds Academy, lanserar nu en särskild app med AR-teknik. Appen “EOS M 290 Basic Training” gör det möjligt för personalen att snabbt lära sig systemet – till och med innan maskinen är på plats.

Volker Kunze. Foto: Tobias Hase

Appen använder så kallad AR-teknik (augmented reality) som kombinerar den fysiska miljön med datorgenererade element, i det här fallet en digital version av EOS system M 290. Genom appen kan användaren lära känna systemets viktigaste komponenter och interagera med en fullskalig modell av maskinen. Den kan ersätta traditionell utbildning för såväl nyanställda som personal som ska lära sig ett nytt system.

Den främsta fördelen med appen är, enligt EOS, att utbildningstiden kan förkortas avsevärt. Något som i sin tur minskar företagets kostnader.

– Appen kan minska operatörsutbildningen till bara två eller tre dagar och samtidigt frikoppla utbildningen från maskintillgängligheten. Ett företag använda väntetiden effektivt genom att börja träna innan det nya systemet är på plats, säger Volker Kunze, chef för Additive Minds Academy.

“EOS M 290 Basic Training” app finns nu tillgänglig både för Apple och Android via Additive Minds Academys hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.