Svenskt bolag bland de mest innovativa

Victoire Viannay, vd för Fluicell, säger att det är en stor ära för bolaget att få utmärkelsen. Foto: Pressbild

Göteborgsbaserade Fluicell har utsetts till ett av de mest intressanta bolagen inom 3D-printing 2022. Det är nättidskriften All3DP som varje år med hjälp av en oberoende expertjury listar de tio mest innovativa företagen i branschen.

Enligt juryn har de utvalda företagen utvecklat banbrytande metoder för tillverkning och hjälper på så sätt andra företag att förnya sig och tillverka fler och bättre produkter. Juryn består av aktörer från ledande företag i branschen, bland annat från Stratasys, Materialise och Evonik Operations.

Kompakt 3D-bioskrivare

Fluicell får utmärkelsen för Biopixlar AER som lanserades i början av 2022, världens första automatiserade och portabla 3D-bioskrivare med encellsupplösning. En skrivare som gör det möjligt att skapa detaljerade biologiska vävnader med hög precision.

Tack vare en kombination av ett kompakt format, användarvänlighet, fjärrkontroll och en egenutvecklad programvara kan den användas för ett brett utbud av applikationer, allt från rymdindustrin till djuphavsforskning.

“Stark ställning på marknaden”

Victoire Viannay, vd för Fluicell, säger att det är en stor ära för bolaget att utses till ett av de mest innovativa inom 3D-printing.

– Fluicells ambition är att vara en spjutspets inom utvecklingen av ny forskningsteknik och denna utnämning visar att vi har framgångsrikt uppnått den målsättningen. Att Fluicell dessutom är det enda inkluderade bolaget från bioprintingsektorn är särskilt glädjande och är en tydlig indikation på Fluicells starka ställning på marknaden. Vidare är det en bekräftelse på att det hårda arbete som vår forsknings- och utvecklingsavdelning utför, genom att ta fram nya tekniker och tillämpningar, bär frukt, säger Victoire Viannay.

Brett spektrum av branscher

De andra innovativa bolagen som uppmärksammas är bland andra Nexa3D, för sitt SLA-system NXE200, och Formlabs för Form 3+ och Form 3B+, som både säljs av 3DVerkstan i Sverige.

De övriga bolagen på listan representerar vitt skilda branscher: Icon (bygg), Relativity Space (rymd), Axial3D (medicin), Velo3D (tillverkare metall-3D-skrivare), WAAM3D (storskalig metall-3D-printing), BCN3D (tillverkare resin-3D-skrivare) och Raise3D (tillverkare FDM-3D-skrivare).

Läs mer om utmärkelsen här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.