Markforged köper Digital Metal

Digital Metal lanserade i samband med mässan Formnext i november 2021 flera olika produktnyheter. Som det låglegerade stålet DM 4140. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Det amerikanska bolaget Markforged förvärvar svenska Digital Metal, som utvecklar lösningar för 3D-printing med metal binder jetting.

Digital Metal ägs i dag av Höganäskoncernen. Enligt Höganäs ligger avyttringen i linje med bolagets strategi att framåt fokusera ännu mer på utveckling av metallpulver. Ambitionen är att bli den första tillverkaren av “grönt” metallpulver. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fredrik Emilson, vd för Höganäs. Foto: Pressbild

– Höganäs har byggt upp ett världsledande AM-teknikföretag inom binder jetting och vi är glada att se att Digital Metal nu blir ett helägt dotterbolag till Markforged. Det är ett företag väl rustat för att fortsätta utvecklingen av Digital Metal och deras strävan att sätta ett nytt riktmärke inom 3D-metallprinting, säger Fredrik Emilson, vd för Höganäs.

Nya applikationer

Markforged ser förvärvet som ett sätt att komplettera företagets befintliga teknologier med Digital Metals “robusta och skalbara lösning”.

– Förvärvet av Digital Metal främjar Markforged vision för distribuerad tillverkning genom att möjliggöra pålitlig produktion av exakta metalldelar i hög volym on demand. Genom att införliva Digital Metals lösningar i Digital Forge-plattformen kan vi ta oss an nya applikationer inom medicin, fordon, lyxvaror och andra industrier, säger Shai Terem, vd och koncernchef för Markforged, i ett uttalande.

Snabb affär

De två parterna kom överens om förvärvet under sommaren och det väntas gå igenom under kvartal tre 2022.

Köpeskillingen består av 32 miljoner dollar i kontant betalning, 4,1 miljoner andelar i stamaktier samt cirka 1,5 miljoner dollar kontanter för att justera koncerninterna saldon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.