“Supersandal” för snabbare återhämtning

Nätstrukturen i sandalen har varit möjlig att få fram tack vare 3D-printing. Foto: Pressbild

I samband med friidrotts-VM i Oregon i somras togs de första stegen i skotillverkaren Asics nya 3D-printade “supersandal” som ska snabba på atletens återhämtning.

Sandalen har en öppen nätstruktur som ska fungera svalkande för användaren. Enligt företagets egna undersökningar så kan både temperaturen och fuktigheten hållas nere i  betydligt högre utsträckning jämfört med liknande produkter på marknaden.

Den har en bred passform och en mjuk och stabil plattform. Under världsmästerskapet i friidrott i juli användes sandalen av atleter så som diskuskastaren Valarie Allman (USA), Eiki Takahashi som tävlar i gång (Japan) och löparen Mohamed Katir (Spanien).

– Vi har sett superskon och superspikskon. Nu är det dags för supersandalen. Actibreeze 3D Sandal representerar vår övertygelse att innovation inom sportskor inte bör begränsas till vad idrottaren har på sig under tävling eller träning, säger AJ Andrassy, General Manager of Product Management, Performance Running Footwear på Asics i ett pressuttalande.

Actibreeze 3D Sandal finns till försäljning både i fysiska butiker och online och det rekommenderade priset är 80 USD.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.