Vd-byte ska driva på internationell tillväxt

Freemelt har utvecklat E-PBF-systemet Freemelt ONE som är avsett för forsknings- och utvecklingsarbete. Foto: Pressbild

Svenska Freemelt har vind i seglen. Bolaget har på kort tid växt och fördubblat personalstyrkan. Nu tas också en ny vd in för att fortsätta den påbörjade tillväxtresan.

Från och med den 18 oktober är det Daniel Gidlund som kommer stå vid rodret. Han kommer närmast från en tjänst på Sandvik Mining & Rock Solutions, som Vice President Sales för Division Parts & Services. Han har haft flera ledande positioner på Sandvik sedan 2008 med fokus på internationell tillväxt.

Ulric Ljungblad avgår som vd i höst. Foto: Pressbild

Ny roll inom innovation

Daniel Gidlund ersätter grundaren Ulric Ljungblad som på eget initiativ lämnar vd-posten och får en ny position som CIO, Chief Innovation Officer, och blir även ny styrelseledamot i företaget.

– När jag tog över som vd 2019 var vi tio anställda och vi hade just levererat vårt första Freemelt ONE-system. Resan vi gjort under min ledning, med bland annat notering på Nasdaq First North Growth Market, som nu resulterat i kontinuerlig god försäljning samt ett mycket större men fortfarande unikt kvalificerat team på trettiofem personer har varit oerhört stimulerande och något jag är stolt över, säger Ulric Ljungblad.

Skalar upp

Freemelt skriver i ett pressmeddelande att företaget nu går in i en ny fas med ett större fokus på industrialisering. Det senaste året har antalet anställda fördubblats och numera är det totalt 35 medarbetare. Försäljningen av Freemelt ONE har också ökat i snabb takt.

Det finns därför ett behov av att strukturera organisationen för att möjliggöra för en storskalig leverans av maskiner och support till internationella kunder. Det är det som kommer att bli Daniel Gidlunds viktigaste uppgift framåt i rollen som vd.

– Jag ser fram emot att leda och fortsätta bygga en organisation samt erbjudandet av industriella produkter, tjänster och mjukvaror i ett av Sveriges mest intressanta snabbt växande företag. Mitt uppdrag är att bygga vidare på Freemelts framgångsrika utveckling med siktet inställt på att bli en av de globalt ledande aktörerna inom den snabbt växande 3D-printingbranschen, säger Daniel Gidlund.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.