Förvärv stärker materialutbudet

Förvärvet ska bland annat gynna användare av Origin One-plattformen, enligt Stratasys. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Stratasys köper det tyska företaget Covestros affärsenhet inom material för additiv tillverkning. Det innebär en bredare materialportfölj för SLA, DLP och pulver.

De två parterna har sedan tidigare ett nära samarbete. Covestro har varit en viktig leverantör av tredjepartsmaterial till Stratasys system, och Stratasys var redan distributör av Covestros Somos-resin.

Köpet ska gynna framför allt användare av 3D-skrivarplattformarna Origin One, Neo SLA och H350, enligt ett pressutskick från Stratasys.

– Innovativa material är bränslet för additiv tillverkning och innebär att man kan skapa nya användningsområden för 3D-printing, särskilt när det gäller tillverkning av delar för slutanvändning som tandreglering och fordonskomponenter, säger Yoav Zeif, vd för Stratasys.

Hundratals patent

Förvärvet omfattar FoU-verksamheten, ett globalt utvecklingsteam, försäljningsorganisationer i Europa, USA och Kina, omkring 60 material för additiv tillverkning och en IP-portfölj med ett hundratals patent och patentansökningar.

Köpeskillingen är på cirka 43 miljoner euro. Majoriteten av de anställda kommer fortsätta att ha sin bas i Nederländerna respektive Illinois, USA.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.