Förvärv stärker materialutbudet

Förvärvet ska bland annat gynna användare av Origin One-plattformen, enligt Stratasys. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Stratasys köper det tyska företaget Covestros affärsenhet inom material för additiv tillverkning. Det innebär en bredare materialportfölj för SLA, DLP och pulver.

De två parterna har sedan tidigare ett nära samarbete. Covestro har varit en viktig leverantör av tredjepartsmaterial till Stratasys system, och Stratasys var redan distributör av Covestros Somos-resin.

Köpet ska gynna framför allt användare av 3D-skrivarplattformarna Origin One, Neo SLA och H350, enligt ett pressutskick från Stratasys.

– Innovativa material är bränslet för additiv tillverkning och innebär att man kan skapa nya användningsområden för 3D-printing, särskilt när det gäller tillverkning av delar för slutanvändning som tandreglering och fordonskomponenter, säger Yoav Zeif, vd för Stratasys.

Hundratals patent

Förvärvet omfattar FoU-verksamheten, ett globalt utvecklingsteam, försäljningsorganisationer i Europa, USA och Kina, omkring 60 material för additiv tillverkning och en IP-portfölj med ett hundratals patent och patentansökningar.

Köpeskillingen är på cirka 43 miljoner euro. Majoriteten av de anställda kommer fortsätta att ha sin bas i Nederländerna respektive Illinois, USA.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: