3D Systems förvärvar Dp polar

3D Systems “Figure 4”-skrivare lanserades under 2021. Köpet av Dp polar ska accelerera massproduktionen med AM. Foto: Arkiv/Pressbild

Ett av de största företagen i branschen, 3D Systems, köper den tyska tillverkaren Dp polar. Syftet med förvärvet är att sätta fart på tillverkning med AM i stora volymer.

Dp polar grundades 2014 och har sedan dess utvecklat system för additiv tillverkning som är avsedda för massproduktion av specialgjorda komponenter. Bland annat har företaget utvecklat en unik patenterad process med en roterande byggplattform, kallad High-Speed Rotative AM Process (HSR).

På en vanlig 3D-skrivare rör sig skrivhuvudet oftast sekventiellt från punkt till punkt. HSR innebär istället att skrivhuvudet är stationärt ovanför den roterande plattformen och kan därför skriva ut kontinuerligt i hög hastighet i olika segment. Dp polars system gör det också möjligt att automatisera produktionen och skapa en end-to-end-lösningar med för- och efterbehandling samt sömlös anslutning till ERP-system.

3D Systems hoppas kunna integrera dessa lösningar med sin portfölj bestående av polymera material och Oqtons produktionsinriktade programvara. En kombination som ska accelerera massproduktion med additiv tillverkning inom branscher såsom flyg, fordon, konsumentprodukter och hälso- och sjukvårdsprodukter.

Förvärvet väntas vara avslutat under kvartal fyra 2022.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.