Späckat program under AM Summit

Medverkar på årets AM Summit gör bland andra Olaf Diegel, Nora Touré och Stefan Larsson.

Onsdagen den 7 september är det dags för årets upplaga av heldagskonferensen AM Summit, som arrangeras av Dansk AM Hub. Bland de medverkande finns såväl kända internationella som svenska namn inom AM-branschen.

AM Summit äger rum på Tap1 i Köpenhamn. Under dagen blir det såväl talarprogram som workshops och breakout sessions inom olika ämnen, som till exempel AM & Health, Changing Paradigms, Sustainable Materials och Generative Design.

Temat för i år är “Additive Impact – AM and 3D printing as a driver for sustainable manufacturing”. På talarlistan finns många tunga namn, såsom Melissa Orme (Vice President, Boeing AM), Nora Touré (grundare av Women in 3D Printing), Markus Glasser (Senior Vice President, EOS) och Olaf Diegel (professor, University of Auckland/Lunds universitet).

Det är även flera talare med svensk koppling, bland andra Stefan Larsson (grundare av Lostboyslab), Cecilia Edebo (vd för Cellink) och Greta D’Angelo (AM business development lead, Gränges Powder Metallurgy).

Bland utställarna finns företag som EOS, Formlabs, 3DVerkstan, Materialise, Lostboyslab, Arburg, Amexci, Normada och Cobod. Läs mer om eventet här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: