Temadag om additiva affärsmöjligheter

RISE anordnar den 27 september ett kostnadsfritt seminarium på temat “Nya affärsmöjligheter med additiv tillverkning”. Foto: Pressbild

Är additiv tillverkning något för mitt företag att satsa på? Kring den frågan kretsar det när forskningsinstitutet RISE bjuder in till ett insiktsseminarium i Skövde den 27 september. 

Temat för dagen är “Nya affärsmöjligheter med additiv tillverkning” och målgruppen är alla företag som vill veta mer om tekniken och hur den kan öppna för nya affärsmodeller och ökad konkurrenskraft. Det är gratis och hålls på Assar Industrial Innovation Arena i Skövde.

– Insiktsseminariet arrangeras av projektet 3D-Action, som verkar som katalysator för att öka medvetenheten och kunskapen om additiv tillverkning hos små och medelstora företag, säger Seyed Hosseini, projektledare för 3D-Action, i ett pressmeddelande.

Tre talare medverkar

Under dagen medverkar flera talare. Henrik Barth, Högskolan i Halmstad, inleder på ämnet “Nya affärsmodeller för additiv tillverkning – satsa eller avstå?”. Därefter följer berättelser från två företag om hur deras AM-resa sett ut. Robert Turesson på CEJN berättar om hur AM lett till kortare ledtider och en effektivare produktion. Och sist men inte minst, Lars-Ola Normark från GKN Aerospace Engine Systems delar sin erfarenhet av hur AM bidragit till nya affärer för företaget.

Fråga en expert

Dagen avslutas med en workshop där deltagarna kan ställa frågor, diskutera och utbyta erfarenheter med andra företag, experter på additiv tillverkning och projektets partner.

3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC West och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Läs mer om eventet här. Sista anmälningsdag är den 23 september. Eventet pågår klockan 10–15 den 27 september.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: