Nikon förvärvar SLM Solutions

SLM

SLM Solutions tillverkar 3D-skrivarsystem för metall.

Japanska Nikon Corporation har lagt ett bud på tyska AM-företaget SLM Solutions. Övertagandet väntas ske i månadsskiftet september/oktober.

Nikon avser att köpa samtliga utestående aktier i SLM Solutions för 20 euro per aktie. GE gav för några år sedan ett bud på SLM, men fick kalla handen av huvudägaren, hedgefonden Elliott Advisors. Den här gången verkar det dock bli en affär.

SLM Solutions är en global leverantör av lösningar för additiv tillverkning i metall. Företaget har bland annat utvecklat “världens snabbaste” metallskrivare med tolv lasrar.

“Förändra framtidens tillverkning”

Toshikazu Umatate, vd för Nikon, säger i ett pressuttalande att förvärvet kommer att vara nyckeln till företagets tillväxt inom digital tillverkning:

– Genom att förvärva SLM Solutions tar Nikon ett viktigt steg mot vår Vision 2030. Vi är fokuserade på digital tillverkning som en drivkraft för tillväxt och kommer att skapa värde för våra aktieägare genom den lovande marknaden för additiv tillverkning i metall. Nikon och SLM Solutions delar visionen att vår teknikdrivna innovation kommer att förändra framtidens tillverkning, säger han.

Stärka ledande position

Han får medhåll av SLM Solutions vd, Sam O’Leary:

– Nikon har mer än ett sekel av historia när det gäller att utveckla banbrytande opto-elektronisk teknik och precisionsutrustning. Jag är glad över att SLM ska samarbeta med Nikon för att ytterligare utöka vår tekniskt ledande position. Vi tror att detta partnerskap är mycket fördelaktigt för alla våra intressenter – aktieägare, anställda och kunder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: