Uppköp ska bredda Carbons designutbud

Mjukvaruutvecklaren Paramatters blir en del av Carbon. Foto: Pressbild

3D-skrivartillverkaren Carbon köper Paramatters, ett företag som utvecklar mjukvara med generativ design för additiv tillverkning.

Förvärvet ska enligt Carbon accelerera företagets ambition att kunna erbjuda kunderna system för end-to-end-produktion i stor skala. Det skriver Carbon i ett pressmeddelande. Paramatters AI-drivna designverktyg gör det möjligt att ökad graden av automatisering och skapa mer komplexa delar med högre prestanda, enligt företaget.

– Vi inser den avgörande roll som designverktyg spelar i våra kunders digitala transformation. Alltför länge har designers nöjt sig med verktyg som håller sig till begränsningarna för traditionell tillverkning, säger Phil DeSimone, medgrundare av Carbon.

Han lyfter fram att många tidigare verktyg inte varit anpassade för att dra fördel av nya innovationer, som avancerade tillverkningsprocesser och material för 3D-printing.

– Både Carbon och Paramatters har delat samma vision att tillhandahålla moderna verktyg för att säkerställa att produktutvecklingsteam kan skapa bättre produkter på kortare tid, säger Phil DeSimone.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: