Snabb metallskrivare med låg prislapp

Modellerna i nya XM300G-serien kan förbeställas redan nu och levereras under tredje kvartalet 2023. Foto: Pressbild

Xact Metal släpper nya XM300G-serien, en familj med mellanstora metall-3D-skrivare med hög prestanda i det lägre prissegmentet.

XM300G-serien är en vidareutveckling av XM200G, som även den använder en multilaserplattform. De nya modellerna kan fås med antingen en, två eller fyra oberoende lasrar, med en effekt på 400 W eller 700 W. Byggvolymen ligger på 300 x 300 x 350 millimeter, men kan uppgraderas till 300 x 300 x 450 millimeter. XM300G-skrivarna är utrustade med en utbytbar byggplatta för att snabbt kunna skifta jobb.

Målgruppen är, enligt Xact Metal, små och medelstora företag som vill kunna printa stora volymer utan att tumma på hastigheten.

– Xact Metal siktar på att ytterligare utöka användningen av metall-3D-printing i flera branscher, inklusive flyg, fordon och allmän tillverkning. XM300G- och XM200G-skrivarna är skräddarsydda för kunder som vill ta steget till utskrifter i metall för olika applikationer, inklusive produktutveckling, tillverkning, forskning och utbildning, säger Juan Mario Gomez, vd för Xact Metal, i ett pressmeddelande från företaget.

XM300G kan beställas redan nu, men skeppas under tredje kvartalet 2023. Priset ligger på från 200 000 USD. I Sverige är Protech återförsäljare för Xact Metal.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: