Sitt ner och spisa på 3D-printade stolar

Restaurangen har utsmyckats med såväl 3D-printade stolar som väggdekorationer (till höger). Foto: Emil Fagander

På besök i huvudstaden och sugen på en matbit? Då kan du passa på att besöka nyöppnade Enjoy Bazaar vid Humlegården, som inretts med unika stolar och väggdekorationer som printats i The Industry Swedens nya Magnum-3D-skrivare.

Restaurangen drivs av den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson som tidigare belönats med Michelin-stjärnor. Deras ambition är att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang. Det innebär att allt ifrån mat och bestick till inredning ska kunna återvinnas.

Den Stockholmsbaserade designstudion Interesting Times Gang har utvecklat möbelkonceptet som omfattar den 3D-printade stolen “Kelp Chair” och väggdekorationer. De är printade i The Industrys Magnum-skrivare för storskaliga 3D-utskrifter och tillverkade av granulat som består av återvunna fisknät och träfiber. Millimeter arkitekter står bakom det övergripande inredningskonceptet i restaurangen.

Foto: Emil Fagander

Foto: Emil Fagander

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.