Sitt ner och spisa på 3D-printade stolar

Restaurangen har utsmyckats med såväl 3D-printade stolar som väggdekorationer (till höger). Foto: Emil Fagander

På besök i huvudstaden och sugen på en matbit? Då kan du passa på att besöka nyöppnade Enjoy Bazaar vid Humlegården, som inretts med unika stolar och väggdekorationer som printats i The Industry Swedens nya Magnum-3D-skrivare.

Restaurangen drivs av den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson som tidigare belönats med Michelin-stjärnor. Deras ambition är att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang. Det innebär att allt ifrån mat och bestick till inredning ska kunna återvinnas.

Den Stockholmsbaserade designduon Interesting Times Gang har tillsammans med Millimeter arkitekter tagit fram inredningskonceptet som bland annat omfattar den 3D-printade stolen “Kelp Chair” och väggdekorationer, som även de är 3D-printade. De är tillverkade av granulat som består av återvunna fisknät och träfiber, och är printade i The Industrys Magnum-skrivare för storskaliga 3D-utskrifter.

 

Foto: Emil Fagander

Foto: Emil Fagander

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3D-skanning avslöjar krigsbrott

3D-skanningföretaget Artec 3D har inlett ett samarbete med avdelningen för mänskliga rättigheter vid den nationella polisen i Ukraina. Detta för att dokumentera krigsförbrytelser i landet. Samarbetet presenterades i samband med en presskonferens i Luxembourg, där Artec 3D har sin hemvist. Genom 3D-skanning kan polisen samla in bevis för krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord som […]

Publicerat av: 

Nedslag under AM Summit

Heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn den 7 september samlade framför allt den danska AM-branschen, men även nordiska och internationella besökare. 3dp.se kikade in i montrarna hos några av de svenska utställarna för att höra vad besökarna var mest nyfikna på. 

Publicerat av: