Tre gånger så snabbt med nytt skrivhuvud

De tre nya SE-modellerna är upp emot tre gånger så snabba som de tidigare modellerna. Foto: Pressbild

Nederländska Tractus 3D tillverkar 3D-skrivare med stor byggvolym, bland annat för grafisk produktion. Nya SE-serien med tre modeller kan printa tre gånger så snabbt som sina föregångare.

De tre modellerna T3500SE, T3000SE och T2300SE är alla utrustade med det nya SE-skrivhuvudet med “Direct Drive Dual Gear”-tekniken. Det har även en antivibrationsfunktion för en snabbare och jämnare utskrift. Tekniken kan liknas vid hur ett par brusreducerande hörlurar fungerar. Vibrationsreduceringen mäter vibrationerna i skrivhuvudet och dämpar dessa, vilket möjliggör helt nya printhastigheter.

Samtliga modeller använder 1,75 millimetersfilament och kan utrustas med valfritt munstycke, från 0,4 till 1,8 millimeter. Hastigheten är upp till 600 millimeter per sekund och lagerupplösingen mellan 1400 och 50 mikrometer beroende på munstycke.

Det nya skrivhuvudet till SE-serien är utrustad med en antivibrationsteknik som snabbare på utskriften.

Värmeskåp för filament

Den nya SE-serien har ett aktivt värmeskåp för filamentet utrustad med sensorer, som inte bara mäter om det finns tillräckligt med filament innan ett nytt jobb startas, utan som även håller filamentet i perfekt skick.

Operatören styr nya SE-skrivarna med hjälp av en smart sjutumssurfplatta. Detta möjliggör mobilt arbete runt skrivaren. Det går även att få skrivarna med en fast monterad 15-tums pekskärm som tillval. Det finns en kamera monterad i skrivaren som för att kunna övervaka print i realtid även när inte operatören är på plats.

Markus Ryberg, vd Signtools. Foto: Pressbild

Stor byggplatta

Återförsäljare för Tractus 3D:s skrivare i Sverige är Signtools.

– Den lite lägre modellen T2300SE riktar sig framför allt till de företag som inte har behov av bygghöjden men som ändå vill ha tillgång till den stora printplattan på hela en meter i diameter, vilket är perfekt till exempel för utskrifter av flera delar samtidigt eller för profilbokstäver, säger Markus Ryberg, vd för Signtools.

SE-serien finns tillgänglig för leverans omgående.

 

SE-serien

T3500SE: Byggvolym 1 x 2,2 meter.
T3000SE: Byggvolym 1 x 1,55 meter.
T2300SE: Byggvolym 1 x 0,92 meter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Freemelt siktar mot toppen

På bara ett år har personalstyrkan på svenska Freemelt fördubblats. Omsättningen har också skjutit i höjden på kort tid. I höstas började Daniel Gidlund som ny vd på företaget och en första viktig uppgift blir att undvika växtvärk – parallellt med fortsatt höga tillväxtambitioner.

Publicerat av: