Diger utställarlista inför årets Formnext

Formnext har växt för varje år, undantaget pandemiåren, och räknas som den största mässan för additiv tillverkning. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Efter en inställd mässa och ett år med restriktioner är Formnext tillbaka med besked. Antalet utställare är nästan uppe i samma nivåer som innan pandemin.

I september var det 730 utställare som bokat in sig på årets mässa, på en golvyta på 50 000 kvadratmeter. Det skriver Formnext i ett pressmeddelande. Utställarantalet kan jämföras med föregående år då 606 utställare medverkade. Rekordåret 2019 var motsvarande siffra 852, ett rejält steg uppåt från 2018 då 632 utställare deltog.

Bland årets utställare finns kända namn så som 3D Systems, Carbon, EOS, GE Additive, Markforged, Stratasys, Höganäs, Nikon och Sandvik. Formnext hoppas att ytterligare utställare ska ansluta innan dörrarna öppnas på Messe Frankfurt den 15 november.

– Additiv tillverkning letar sig in i allt fler branscher. Nya områden och applikationer öppnar därför upp sig hela tiden, säger Sascha F. Wensler, vice president för Formnext.

En uppsjö av produktnyheter

Det rapporteras även om att ett ovanligt stort antal innovationer och produktlanseringar kommer att presenteras under årets mässa, allt ifrån material till efterbehandling. Ett exempel på det är svenska AM Efficiency som aviserat att de kommer att lansera en efterbehandlingsmaskin i desktop-format.

Programmet på AM4U-scenen utökas i år ytterligare, såväl med fler ämnen som kända profiler inom AM-världen. Föredragen kommer att sändas live via Formnext.tv och kan sedan ses i efterhand.

På begäran är seminarieprogrammet Discover3Dprinting tillbaka. Programmet riktar sig främst till personer som är nya inom additiv tillverkning och det kommer att hållas på AM4U-scenen varje dag under mässan klockan 11.20.

Även samarbetspartnern TCT uppmärksammar aktuella trender i ett konferensprogram där bland andra representanter från Honda, GE Healthcare och PepsiCo medverkar.

Start-ups får chans att visa upp sig

För åttonde gången kommer även Formnext Start-Up Challenge att avgöras. Förra året var svenska Nobula en av de fem vinnarna i tävlingen, och belönades för sin innovativa metod att printa med glas. Vinnarna medverkar med varsin monter under mässan.

Det händer massor av andra aktiviteter under mässdagarna, det blir ett internationellt matchmaking-event, en Career Day och AM Ventures Impact Award. För att nämna några. Se det fullständiga programmet på Formnext hemsida.

Formnext 2022 äger rum den 15-17 november på Messe Frankfurt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.