Skapa din personliga actionfigur

Patrick Marr, modellutvecklare på Hasbro, säger att den moderna konsumenten vill ha specialanpassade produkter som kan levereras snabbt. Foto: Pressbild/Formlabs

Har du drömt om att vara en karaktär i Ghostbusters eller Power Rangers? Nu kan du i alla fall bli det näst bästa – en actionfigur. Formlabs och Hasbro har genom ett samarbete tagit fram personaliserade actionfigurer.

Det välkända leksaks- och spelföretaget Hasbro har bland annat varumärken som Monopol, Dungeons & Dragons, My little pony och Transformers i sin produktportfölj. “Hasbro Selfie Series” lanserades i somras och under hösten ska de första selfie-figurerna levereras till kunderna.

Figurerna är tillverkade i Formlabs Form 3-skrivare. Foto: Pressbild/Formlabs

Skanna sitt ansikte

Tanken är att fansen ska kunna ta fram samlarobjekt i form av en femton centimeter hög figur som liknar dem. För att göra detta använder personen en app, Hasbro Pulse, och i denna kan man skanna sitt ansikte och därefter anpassa utseendet. Till att börja med går det att beställa karaktärer i form av G.I Joe, Ghostbusters och Power Rangers. Figuren levereras sedan hem till dörren när den är klar.

Formlabs och Hasbro har samarbetat sedan 2014. Tidigare användes Formlabs 3D-skrivare främst för att kunna ta fram prototyper snabbt. Nu ska tekniken alltså användas för slutprodukter till konsument och dessutom produkter som ska specialanpassas utifrån kundens önskemål.

Ghostbusters är en av de kända filmer och tv-serier som finns att välja bland i “Hasbro Selfie Series”. Foto: Pressbild/Formlabs

Drygt 30 3D-skrivare gör jobbet

Hasbro har fler än 30 stycken Formlabs Form 3-skrivare i produktionen och använder ett nytt resin som Formlabs utvecklat för detta ändamål, liksom ett anpassat digitalt arbetsflöde. Detta sammantaget möjliggör massproduktion och masspersonalisering av actionfigurerna.

– 3D-printing har länge setts som ett prototypverktyg, men personaliseringsplattformen för Hasbro Selfie Series visar att Formlabs möjliggör tillverkning av slutprodukter i stor skala, säger Max Lobovsky, vd och och medgrundare av Formlabs.

Till en början kommer “Hasbro Selfie Series” bara att finnas tillgängliga i USA.

Jorge som en röd Power Ranger. Foto: Pressbild/Formlabs

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.