Svenskt bolag tar hem mångmiljonaffär

Samarbetet med AddUp innebär att Interspectral tar ett stort kliv in på den globala AM-marknaden. Foto: Pressbild

Techbolaget Interspectral från Norrköping har fått en stororder från franska metallskrivartillverkaren AddUp. Ordern handlar om mjukvaran AM Explorer som används för kvalitetssäkring i tillverkningsprocessen.

Visualiseringsverktyget AM Explorer utvecklades i samarbete med Siemens Industrial Turbomachinery. Det adresserar ett av marknadens största problem – kvalitetssäkring.

– Kvalitetssäkring står för är en stor del av kostnaden inom additiv tillverkning och branschen lägger idag mycket resurser på att hitta och utveckla lösningar på detta problem. Vår kompetens kring visualisering och förmåga att hantera stora datamängder har visat sig vara attraktiv för marknaden, säger Thomas Rydell ansvarig för AM Explorer på Interspectral i ett pressmeddelande.

Analysera digital tvilling

Med AM Explorer ska ingenjörerna enkelt kunna analysera den komplexa digitala tvilling som skapas under tillverkningsprocessen. Det ska i förlängningen sänka kostnaderna och accelerera utvecklingstakten. Storordern innebär att AM Explorer integreras som en standardkomponent i AddUps mest avancerade 3D-skrivare.

AM Explorer används redan idag av företag och forskningslabb över hela världen, inom bland annat racing och rymdindustrin.

Isabelle Hachette, vd för Interspectral. Foto: Pressbild/Ristenstrand

Genombrott globalt

Förhoppningen är att samarbetet med AddUp ska innebära ett stort kliv in på den växande AM-marknaden för Interspectral. Ambitionen är att växa i takt med industrins behov och löpande addera till exempel AI, streaming eller AR.

– Detta kontrakt markerar ett genombrott för oss på den globala industrimarknaden. Additiv tillverkning har en stark tillväxt och utvecklingspotentialen för oss är enorm. Samarbetet med AddUp är ett första och mycket viktigt steg i vår tillväxtstrategi och vi hoppas att redan inom kort kunna presentera nya partnerskap av denna typ, säger Isabelle Hachette, vd på Interspectral och fortsätter:

– Vår teknologi är plattformsoberoende och kan därför integreras på alla tillverkares 3D-printrar för mer effektiv kvalitetssäkring. För att kunna accelerera utvecklingen inom detta område och på riktigt etablera oss inom additiv tillverkning kommer vi därför även under hösten 2022 ta in extern finansiering.

En första version av bolagens lösning kommer att visas på Formnext i Frankfurt, den 15-18 november.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.