Utbildningsskrivare med större kapacitet

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 26 oktober 2022
Nya MakerBot SKETCH Large är utvecklad speciellt för utbildning. Foto: Pressbild

Ultimaker och Makerbot lanserar nu sin första 3D-skrivare sedan sammanslagningen, MakerBot SKETCH Large, som är framtagen för utbildningssyften.

Denna FDM-skrivare är större än sin föregångare, SKETCH, och gör det möjligt för studenterna att ta sig an större 3D-printingprojekt. Den har en byggyta på 220 x 200 x 250 millimeter.

Andra egenskaper är en sluten kammare, uppvärmd byggplatta, integrerat partikelfilter och materialsensorer. Det följer också med hundratals mallar för exempelprojekt och lektionsplaner för olika kunskapsnivåer.

Ultimaker räknar med att kunna skeppa de första exemplaren i december 2022. Maskinen säljs antingen med en skrivarenhet, eller två, beroende på hur stor grupp den ska serva.

Läs vidare

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Formlabs lanserar supersnabba Form 4

Formlabs lovar oöverträffad hastighet, noggrannhet och tillförlitlighet med den nya generationen resinskrivare, Form 4. En nyhet som enligt tillverkaren ska sätta en ny standard inom professionell 3D-printing.
Formlabs_Form_4_-_1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage