3D-printad version av klassisk Lego-anka

Den 3D-printade ankan, som har en rörlig näbb, kommer att säljas endast under tre helger i november. Foto: Pressbild

Danska leksaksjätten Lego släpper nu en limiterad upplaga av företagets första kommersiella 3D-printade figur, en replika av den ikoniska träankan.

Ankan, som ursprungligen tillverkades i trä, skapades av Legos grundare Ole Kirk Kristiansen. Den 3D-printade varianten är en miniatyrfigur med rörlig näbb, precis som originalet.

Lego har numera ett team som jobbar med additiv design och tillverkning. För tre år sedan printades en specialutgåva av en figur som besökarna på Legos Inside Tour, en 2,5 dagars rundvisning, fick som en gåva.

Väntar på feedback

Ankan är den första kommersiellt tillgängliga figuren. Ett pilotprojekt som Lego hoppas ska ge positiv återkoppling från fansen för att inspirera till framtida innovationer.

– Vi är väldigt exalterade inför möjligheterna med additiv tillverkning och kan inte vänta på att höra från våra fans. Vi kommer att använda deras feedback för att skapa framtida innovationer i takt med att vi fortsätter att testa gränserna för 3D-printingteknologin, säger Ronen Hadar, chef för Legos team för additiv design och tillverkning.

Säljs under tre helger

Den additiva tillverkningen sker parallellt med Legos övriga produktion. Företaget använder formsprutning för att tillverka legobitar i stora serier i rask takt. Den nya tekniken ska ge större flexibilitet för innovation, till exempel för att kunna erbjuda mindre serier av vissa produkter.

Den 3D-printade ankan kommer att finnas till försäljning på Lego House i danska Billund under tre helger i november: den 11-13/11, 18-20/11 och 25-27/11. Varje dag släpps ett begränsat antal och varje hushåll för köpa max en figur var. Alla köpare uppmanas att delta i en online-undersökning för att ge Lego feedback om projektet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.