Hexagon och Raytheon släpper simuleringsverktyg

Svenska teknikkoncernen Hexagon har de senaste åren inlett många samarbeten inom AM-branschen. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Hexagon och Raytheon Technologies gör gemensam sak och presenterar ett simuleringsverktyg för metallbaserad additiv tillverkning med L-PBF.

Additiv tillverkning ingår i Hexagons avdelning för Manufacturing Intelligence, med huvudkontor i Storbritannien. De senaste åren har Hexagon gjort ett antal förvärv, men också inlett många samarbeten med andra företag i branschen. 3dp.se träffade Volker Mensing, Director of Solutions Marketing, i samband med förra årets Formnext-mässa och då sa han så här om Hexagons strategi:

– Genom att kombinera lösningar kan vi bygga nya och bättre produkter.

Verktyg för L-PBF

Och nu har företaget alltså ingått ytterligare ett partnerskap, den här gången med amerikanska Raytheon Technologies som verkar inom bland annat flygindustrin och det militära området. Det handlar om en programvara för laser powder bed fusion (L-PBF) som ska kunna förutsäga defekter innan den dyra och tidskrävande utskriftsprocessen startar. Analysen ska hjälpa till med att utvärdera slutprodukten och testa olika kombinationer av material, geometrier och printprocesser.

– Vi har samarbetat med Raytheon Technologies för att leverera ett intuitivt och tillgängligt verktyg som hjälper ingenjörer att snabbt förutsäga och minska risker, säger Jeff Robertson, Director of global business development på Hexagon i ett pressuttalande.

Göra bättre produkter

Simuleringsverktyget är tillgängligt för en rad olika företag inom additiv tillverkning och kommer vara kostnadsfritt för kunder som redan använder Hexagons Simufact Additive-verktyg. Tack vare likheter i gränssnittet lovar Hexagon en sömlös övergång utan behov av omfattande upplärning.

– Genom att kombinera vår expertis inom additiv tillverkning med Hexagons, tar vi ut en lösning på marknaden som hjälper tillverkare inom alla nivåer att göra bättre produkter med högre effektivitet, säger David Furrer, senior fellow for materials and processes på Pratt & Whitney, som är en del av Raytheon.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.