Startar nätverk för legotillverkning

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 14 november 2022
EOS ställer höga krav på företagen som anlitas, de måste bland annat ha en viss maskinpark och kunna serva kunder i hela EMEA-området. Foto: Pressbild

EOS lanserar nu ett nätverk för kontraktstillverkning för att visa på enkla och trygga alternativ till egen tillverkning. Nätverket omfattar till att börja med sju AM-företag i EMEA-regionen, men ska efterhand byggas ut globalt.

Tanken med nätverket är att koppla samman EOS kunder med etablerade aktörer inom additiv tillverkning som kan leverera högkvalitativa delar på ett snabbt och pålitligt sätt. Det gäller allt ifrån snabb prototypframställning till mindre serier, upp till 1 000 delar. Det skriver EOS i ett pressmeddelande.

Från EMEA till världen

Nätverket lanseras först i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och till att börja med ingår följande företag: FKM, Erpro, Volum-E, Pankl, Materialise, Oerlikon, Hasenauer & Hesser. De kommande månaderna ska nätverket utvidgas på en global nivå med fler legotillverkare.

Bland fördelarna med att anlita någon av aktörerna i nätverket lyfter EOS fram att det handlar om erfarna och tillförlitliga partners, enkel tillgång till den senaste EOS-tekniken och kvalitet som möter industriella standarder.

Markus Glasser, EOS. Foto: Pressbild
Ställer höga krav

För att bli godkänd som partner i nätverket görs en grundlig utvärdering och företaget måste uppfylla vissa kriterier. Bland annat krävs det att företaget har minst fem EOS-system från de senaste generationerna, som regelbundet underhålls och inspekteras.

Dessutom krävs det att EOS egna pulver används, för att kunna hålla den utlovade kvaliteten, samt att företagen kan leverera till kunder i hela EMEA-området.

– Vi vill att våra kunder ska bli framgångsrika. När de lägger ut sin AM-produktion på en partner från nätverket så ska kunderna få samma EOS-kvalitet och branschexpertis som de är vana vid att få, säger Markus Glasser, Senior Vice President för EOS EMEA.

Företagen som ingår i nätverken kan även fungera som pilotanvändare för nyutvecklad teknologi och ge EOS värdefull feedback om denna.

Läs vidare

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Wohlers förutspår utvecklingen för 2024

Ett uppsving för DED-teknologin, materialutveckling som leder till nya applikationer och det faktum att allt fler företag överväger digitala lager och tillverkning on demand. Det är några möjliga scenarier som branschgurun Terry Wohlers ser framför sig under resten av 2024.
lenny-kuhne-jHZ70nRk7Ns-unsplash

Sintratec lägger ner verksamheten

Schweiziska tillverkaren Sintratec har gått i konkurs. Trots tillväxt och framgångar under bolagets tioåriga historia blev den ekonomiska situationen till slut ohållbar.
Sintratec

Nytt rekord: Världens största polymer-3D-skrivare

University of Maine, USA, skriver ännu en gång in sig i Guinness rekordbok. Nyligen slog de sitt eget rekord från 2019 efter att ha byggt världens största 3D-skrivare för polymerer.
fof-1.0-0856_inline-1-1024x683

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage