Startar nätverk för legotillverkning

EOS ställer höga krav på företagen som anlitas, de måste bland annat ha en viss maskinpark och kunna serva kunder i hela EMEA-området. Foto: Pressbild

EOS lanserar nu ett nätverk för kontraktstillverkning för att visa på enkla och trygga alternativ till egen tillverkning. Nätverket omfattar till att börja med sju AM-företag i EMEA-regionen, men ska efterhand byggas ut globalt.

Tanken med nätverket är att koppla samman EOS kunder med etablerade aktörer inom additiv tillverkning som kan leverera högkvalitativa delar på ett snabbt och pålitligt sätt. Det gäller allt ifrån snabb prototypframställning till mindre serier, upp till 1 000 delar. Det skriver EOS i ett pressmeddelande.

Från EMEA till världen

Nätverket lanseras först i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och till att börja med ingår följande företag: FKM, Erpro, Volum-E, Pankl, Materialise, Oerlikon, Hasenauer & Hesser. De kommande månaderna ska nätverket utvidgas på en global nivå med fler legotillverkare.

Bland fördelarna med att anlita någon av aktörerna i nätverket lyfter EOS fram att det handlar om erfarna och tillförlitliga partners, enkel tillgång till den senaste EOS-tekniken och kvalitet som möter industriella standarder.

Markus Glasser, EOS. Foto: Pressbild

Ställer höga krav

För att bli godkänd som partner i nätverket görs en grundlig utvärdering och företaget måste uppfylla vissa kriterier. Bland annat krävs det att företaget har minst fem EOS-system från de senaste generationerna, som regelbundet underhålls och inspekteras.

Dessutom krävs det att EOS egna pulver används, för att kunna hålla den utlovade kvaliteten, samt att företagen kan leverera till kunder i hela EMEA-området.

– Vi vill att våra kunder ska bli framgångsrika. När de lägger ut sin AM-produktion på en partner från nätverket så ska kunderna få samma EOS-kvalitet och branschexpertis som de är vana vid att få, säger Markus Glasser, Senior Vice President för EOS EMEA.

Företagen som ingår i nätverken kan även fungera som pilotanvändare för nyutvecklad teknologi och ge EOS värdefull feedback om denna.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.