Högt uppställda mål för nytillträdd vd

Jonas Carlsson, vd för The Industry Sweden, med en vas som printats i företagets Magnum-skrivare med ett trämaterial som tagits fram i samarbete med Stora Enso. Foto: Anja Degerholm

The Industry Sweden ställer i år ut för första gången på Formnext i Frankfurt. Med en ny vd vid rodret är vägen utstakad mot både tillväxt och expansion. 

Jonas Carlsson tog för bara några veckor över som vd för företaget och han visar runt i montern som haft en strid ström av besökare de två första mässdagarna. Style Collection Homes stora 3D-printade trävas är ett blickfång som många stannar till för att ta en närmare titt på. The Industrys Magnum-skrivare för storskaliga utskrifter lockar också många nyfikna besökare.

– Vi har fått förfrågningar från besökare från bland annat Indien, Kanada och USA, berättar Jonas Carlsson.

Varje dag under Formnext lottas ett exemplar av stolen “Paperplane” ut, som printas i montern.

Siktar högt

Han har en bakgrund som entreprenör, men 3D-printingbranschen är ny.

– Det finns otroligt stora utvecklingsmöjligheter i branschen och vårt mål är att bli världsledande inom vårt segment, säger han utan att blinka.

De första Magnum-skrivarna levererades tidigare i år till bland annat Ecorub och Stora Enso. Näst på tur står leveranser till Rumänien och Pakistan. Därefter är planen att fortsätta rulla ut maskiner i hög takt.

“Flytta fram positionerna”

Lagom till mässan släpptes nyheten om mjukvaran Industry Cloud som är utvecklad för Magnum. Den gör det möjligt att bland annat fjärrstyra och övervaka printprocessen på distans, men även att användaren kan göra så kallad slicing. En e-handelsfunktion är också under uppbyggnad för försäljning av bland annat material och reservdelar.

Vad blir din viktigaste uppgift framöver?

– Att flytta fram positionerna när det gäller konkreta försäljningar av maskiner och hitta fler återförsäljare i andra länder. Det kommer även vara mycket fokus på materialutveckling.

– Det är spännande, utmanande och kul, säger Jonas Carlsson om sitt nya uppdrag.

Alla produkter som printas hos The Industry förses med ett NFC-chip från whatt.io, för att användaren ska kunna spåra tillverkare, material och annat matnyttigt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.