AM-giganten blir global distributör

“Resultatet av detta partnerskap blir att Wematter växer till en globalt relevant spelare i nischen för prisvärda och lättillgängliga SLS-lösningar”, säger Wematters vd Robert Kniola. Foto: Pressbild

Svenska Wematter har ingått ett strategiskt partnerskap med 3D Systems som får exklusiv rätt att sälja SLS-systemet Gravity globalt.

Gravity släpptes 2020 med ambitionen att göra additiv tillverkning med SLS-teknologin mer tillgänglig, för olika användningsområden så som bilindustrin, konsumentprodukter och medicinsk utrustning. Sedan lanseringen har systemet uppdaterats i flera omgångar.

Sedan tidigare finns Gravity tillgänglig i EMEA-region, det vill säga Europa, Mellanöstern och Afrika. Partnerskapet med 3D Systems, som är ett av de största bolagen i AM-branschen, innebär en betydligt större marknad för Wematter.

– Resultatet av detta partnerskap blir att Wematter växer till en globalt relevant spelare i nischen för prisvärda och lättillgängliga SLS-lösningar, säger Robert Kniola, grundare och vd för Wematter i ett pressmeddelande.

– Genom vårt partnerskap med Wematter kommer vi nu att kunna erbjuda en breddad produktportfölj med en ny produktplattform på en överkomlig prisnivå. Gravitys enkla, eleganta design gör det möjligt att placera skrivaren i ett antal olika miljöer utan behovet av teknologiska expertkunskaper eller speciell hänsyn till lokalerna, säger Jeffrey Graves, 3D Systems vd.

Planen är att börja distribuera Gravity i Nord- och Sydamerika samt Asien och Stillahavsområdet under andra kvartalet 2023.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.