AM-giganten blir global distributör

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 25 november 2022
”Resultatet av detta partnerskap blir att Wematter växer till en globalt relevant spelare i nischen för prisvärda och lättillgängliga SLS-lösningar”, säger Wematters vd Robert Kniola. Foto: Pressbild

Svenska Wematter har ingått ett strategiskt partnerskap med 3D Systems som får exklusiv rätt att sälja SLS-systemet Gravity globalt.

Gravity släpptes 2020 med ambitionen att göra additiv tillverkning med SLS-teknologin mer tillgänglig, för olika användningsområden så som bilindustrin, konsumentprodukter och medicinsk utrustning. Sedan lanseringen har systemet uppdaterats i flera omgångar.

Sedan tidigare finns Gravity tillgänglig i EMEA-region, det vill säga Europa, Mellanöstern och Afrika. Partnerskapet med 3D Systems, som är ett av de största bolagen i AM-branschen, innebär en betydligt större marknad för Wematter.

– Resultatet av detta partnerskap blir att Wematter växer till en globalt relevant spelare i nischen för prisvärda och lättillgängliga SLS-lösningar, säger Robert Kniola, grundare och vd för Wematter i ett pressmeddelande.

– Genom vårt partnerskap med Wematter kommer vi nu att kunna erbjuda en breddad produktportfölj med en ny produktplattform på en överkomlig prisnivå. Gravitys enkla, eleganta design gör det möjligt att placera skrivaren i ett antal olika miljöer utan behovet av teknologiska expertkunskaper eller speciell hänsyn till lokalerna, säger Jeffrey Graves, 3D Systems vd.

Planen är att börja distribuera Gravity i Nord- och Sydamerika samt Asien och Stillahavsområdet under andra kvartalet 2023.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1