Prototal förvärvar svensk servicebyrå

Claes Sjödahl och Samuel Löfstrand startade Addema 2014 som sedan dess växt i snitt 30 procent per år. Foto: Arkiv

Jönköpingsbaserade servicebyrån Addema har sedan 2014 framgångsrikt servat sina kunder med bland annat SLS- och SLA-detaljer i olika material. Nu fortsätter den resan i Prototal-koncernen.

Addema blir efter uppköpet det elfte bolaget i Prototal Industries som numera finns i sex olika länder: Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Österrike och Italien. De två grundarna Samuel Löfstrand och Claes Sjödahl kommer att arbeta kvar inom koncernen i liknande roller som de har i dag, men detaljerna för hur företaget kommer att införlivas i Prototal är i skrivande stund inte klart.

Jan Löfving, vd Prototal Industries. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Förvärv en del av tillväxtstrategi

Prototals vd Jan Löfving har vid flera tillfällen tryckt på att bolaget har för avsikt att växa, inte minst inom additiv tillverkning. Målet är att mellan 2021 och 2024 fördubbla omsättningen och det ska bland annat göras genom förvärv.

– Prototal fortsätter att växa och vi är oerhört stolta och glada att Addema vill följa med på vår resa. Förvärvet förstärker vår tidigare samlade kapacitet och kommer därför att utgöra en naturlig del av vår verksamhet. Både grundarna Claes och Samuel har lång erfarenhet inom additiv tillverkning och Addema kommer passa utmärkt in i Prototal-gruppen, säger Jan Löfving i ett pressmeddelande.

“Öka kapacitet och kompetens”

Addema har sedan starten växt i snitt 30 procent per år.

– Det känns fantastiskt att nu vara en del av Prototalkoncernen. Med Prototal som ägare kommer vi att kunna ge våra kunder en betydligt bredare produkt- och teknikplattform. Det skapar stora förutsättningar för utveckling och det kommer också öka både vår kapacitet och kompetens, säger Claes Sjödahl.

Prototal Industries har huvudkontor i Jönköping. Koncernen omsätter drygt 800 miljoner kronor och har 380 anställda.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.