Designkurs fulltecknad – ny omgång i vår

Kursansvarig Jan Johansson från Rise och studenten Ewa Jagoda Kusmierz från Addema/Prototal i samtal.

I höstas startade Campus Värnamo en ny distanskurs i design för additiv tillverkning. Kursens 20 platser blev snabbt fulltecknade och nu är det klart att det blir en ny omgång under våren. 

– Det är riktigt roligt och det visar att vi känt av branschen rätt, säger Niclas Stensson som är utvecklingsstrateg på Campus Värnamo och styrelseledamot i branschföreningen Sveat.

Niclas Stensson, utvecklingsstrateg Campus Värnamo. Foto: Pressbild

Han berättar att det på höstens kurs varit deltagare från Malmö i söder till Luleå i norr. Kursen är framtagen tillsammans med företrädare för branschen genom Sveat och Campus Värnamos utbildning för 3D-printtekniker.

Kombinera jobb och studier

Nästa omgång startar vecka 12 och anmälan är redan öppen. Upplägget kommer att vara detsamma som för höstens kurs. Den går på distans och på halvfart för att deltagarna ska kunna kombinera arbete och studier.

Kursen riktar sig till personer som redan är ute i arbetslivet och vill höja sin kompetens inom området, till exempel de som i dag jobbar med 3D-modellering och CAD. Det är tre träffar under terminen där studenterna kan medverka antingen på plats eller digitalt.

Omgång även i höst

Campus Värnamo har beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan att köra två kursomgångar till, så det blir ytterligare en chans nästa höst, för den som kanske inte har möjlighet under våren. Kursen ger 25 YH-poäng vilket innebär tio veckors studier på halvfart.

Förkunskapskravet är yrkeserfarenhet motsvarande minst ett års heltidsarbete inom design och/eller konstruktion inom tillverkande industri eller motsvarande kunskaper.

Läs mer på Campus Värnamos hemsida.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.