Meltio gör stor mjukvarusatsning

ABB är ett av företagen Meltio samarbetar med. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Meltio, tillverkare av system för additiv tillverkning i metall, inleder samarbeten med tolv mjukvaruföretag. Det ska driva på industrialiseringen och bredda erbjudandet av Meltios CNC- och robotintegrationer.

Det skriver Meltio i ett inlägg på Linkedin. Bland företagen finns många tunga namn så som svenska ABB och Hexagon och startup-bolaget Adaxis, också med svensk koppling. Övriga företag är Autodesk, Siemens, Open Mind, SKM Informatik, SprutCAM, Ai Build, Mastercam, Camufacturing Solutions och 1A Technologies.

Meltios skrivare använder en process med svetstråd, kallad Wire-Powder Laser Metal Deposition (WP-LMD), och finns även med CNC- och robotintegration. De nya samarbetena ska innebära att Meltio kan erbjuda “den bästa mjukvaruportföljen” för att industrialisera additiv tillverkning med svetstrådslaser.

Här kan du läsa en intervju med Meltios vd Angel Llavero, som gjordes i samband med Formnext 2021, om företagets storslagna planer på att bli marknadsledande inom AM i metall.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.