GE Additive hämtar ny vd från svenskt bolag

Alexander Schmitz tar från mitten av januari över som ny vd för GE Additive. Foto: Pressbild

Alexander Schmitz har utsetts till ny vd för GE Additive. Han startar sitt nya uppdrag den 16 januari och ska leda företaget i en “ny fas av tillväxt och transformation”.

Alexander Schmitz. Foto: Pressbild

Alexander Schmitz har en bakgrund som maskiningenjör och kommer närmast från en tjänst som vd för svenska bolaget FlexLink som tillverkar automatiserade transportörsystem. Han har även haft ledande befattningar på Bosch.

Enligt ett pressmeddelande från GE Additive ska Schmitz bidra med sin långa erfarenhet av operativt arbete, produktutveckling, tillverkning och att leda globala team. Han efterträder Riccardo Procacci som får en chefsroll inom GE Aerospace.

– Jag ser fram emot att ansluta mig till GE Additive och inleda nästa fas av tillväxt och transformation. Jag ser även fram emot att träffa teamet och våra kunder under det nya året, säger Alexander Schmitz som kommer att utgå från tyska München.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.