GE Additive hämtar ny vd från svenskt bolag

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 4 januari 2023
Alexander Schmitz tar från mitten av januari över som ny vd för GE Additive. Foto: Pressbild

Alexander Schmitz har utsetts till ny vd för GE Additive. Han startar sitt nya uppdrag den 16 januari och ska leda företaget i en ”ny fas av tillväxt och transformation”.

Alexander Schmitz. Foto: Pressbild

Alexander Schmitz har en bakgrund som maskiningenjör och kommer närmast från en tjänst som vd för svenska bolaget FlexLink som tillverkar automatiserade transportörsystem. Han har även haft ledande befattningar på Bosch.

Enligt ett pressmeddelande från GE Additive ska Schmitz bidra med sin långa erfarenhet av operativt arbete, produktutveckling, tillverkning och att leda globala team. Han efterträder Riccardo Procacci som får en chefsroll inom GE Aerospace.

– Jag ser fram emot att ansluta mig till GE Additive och inleda nästa fas av tillväxt och transformation. Jag ser även fram emot att träffa teamet och våra kunder under det nya året, säger Alexander Schmitz som kommer att utgå från tyska München.

Läs vidare

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Vinnarna i TCT Awards utsedda

I samband med mässan TCT 3Sixty i Birmingham avgjordes årets upplaga av TCT Awards 2024 som lyfter fram branschens bästa i elva olika kategorier. Dessutom valdes tre personer in i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_157

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC