3DVerkstan gör vd-byte

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 13 januari 2023
Patrik Rosén (till vänster) tar över som vd för 3DVerkstan efter Daniel Ljungstig. Foto: Pressbild

Efter tio år på posten lämnar Daniel Ljungstig på 3DVerkstan över vd-stolen till Patrik Rosén. Vd-bytet ska säkra fortsatt tillväxt i bolaget.

3DVerkstan startades 2013 och sedan dess har företaget växt år för år och tagit allt större marknadsandelar i Norden och Baltikum. Nu senast gjordes en satsning i Danmark med ett dansk bolag, 3DVerkstan DK, som nyligen öppnade ett eget kontor och showroom i Herning.

Daniel Ljungstig var med och grundade 3DVerkstan för tio år sedan och han tar nu alltså ett steg tillbaka. Han kommenterar förändringen i ett pressuttalande så här:

– I år firar 3DVerkstan 10 år. Under detta decennium har vi upplevt en fantastisk tillväxt som företag och fått vara en del av att bygga och skala upp den additiva/digitala tillverkningsindustrin. Resan med 3DVerkstan har varit resultatet av verkligt engagemang, hårt arbete, utmanande och roliga tider – människor, kultur, teknik, affärsutveckling, nya industrier och nätverk har växt och utvecklats. Det har varit det överlägset mest givande och utmanande jag har gjort i mitt yrkesliv, säger han.

”Ett unikt driv”

Nu har det alltså blivit dags att lämna över ledarskapet till Patrik Rosén som tidigare haft rollen som technical sales/application engineer samt varit en av delägarna i bolaget.

– Patrik har varit en nyckelpartner och styrelseledamot i 3DVerkstan i flera år, och har ett unikt driv och engagemang för kundframgång vilket gör att jag känner mig väldigt trygg med att han är rätt person för jobbet under nästa fas av 3DVerkstans utveckling, säger Daniel Ljungstig som ännu inte bestämt vad han ska göra fortsättningsvis.

Under bolagets tio första år har man sålt runt 6 000 3D-skrivare, 350 3D-skanners samt slutfört hundratals kundprojekt och betjänat fler än 3 000 B2B-kunder. Längs vägen har det också tillkommit nya leverantörer av 3D-skrivare, 3D-skanners och mjukvara. Bland de nuvarande leverantörerna finns kända namn som Ultimaker, Formlabs, Markforged, Meltio, Autodesk och Shining 3D.

Fortsätta i samma anda

Patrik Rosén säger att Daniel varit en stor inspiration för honom genom att visa ett starkt ledarskap och för att han lagt grunden för det företag som 3DVerkstan är idag.

– För fyra år sedan, när jag för första gången gick in genom dörrarna på 3DVerkstan möttes jag av en härlig atmosfär och stor kompetens och kunskap inom företaget och bland medarbetarna. Resan sedan dess har varit mer än givande med en mycket stark försäljningstillväxt, nya leverantörer och en stadig bas av återkommande kunder, säger Patrik Rosén och avslutar:

– Det är med stor ära och entusiasm som jag nu tar över som vd på 3DVerkstan Nordic. Jag kommer att fortsätta driva 3DVerkstan i samma anda med ambitionen att vara den bästa leverantören av AM-relaterad utrustning och 3D-tjänster i Norden. Jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma framöver tillsammans med våra kunder, leverantörer och långsiktiga partners.

Läs vidare

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC

Vinnarna i TCT Awards utsedda

I samband med mässan TCT 3Sixty i Birmingham avgjordes årets upplaga av TCT Awards 2024 som lyfter fram branschens bästa i elva olika kategorier. Dessutom valdes tre personer in i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_157

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC