3DVerkstan gör vd-byte

Patrik Rosén (till vänster) tar över som vd för 3DVerkstan efter Daniel Ljungstig. Foto: Pressbild

Efter tio år på posten lämnar Daniel Ljungstig på 3DVerkstan över vd-stolen till Patrik Rosén. Vd-bytet ska säkra fortsatt tillväxt i bolaget.

3DVerkstan startades 2013 och sedan dess har företaget växt år för år och tagit allt större marknadsandelar i Norden och Baltikum. Nu senast gjordes en satsning i Danmark med ett dansk bolag, 3DVerkstan DK, som nyligen öppnade ett eget kontor och showroom i Herning.

Daniel Ljungstig var med och grundade 3DVerkstan för tio år sedan och han tar nu alltså ett steg tillbaka. Han kommenterar förändringen i ett pressuttalande så här:

– I år firar 3DVerkstan 10 år. Under detta decennium har vi upplevt en fantastisk tillväxt som företag och fått vara en del av att bygga och skala upp den additiva/digitala tillverkningsindustrin. Resan med 3DVerkstan har varit resultatet av verkligt engagemang, hårt arbete, utmanande och roliga tider – människor, kultur, teknik, affärsutveckling, nya industrier och nätverk har växt och utvecklats. Det har varit det överlägset mest givande och utmanande jag har gjort i mitt yrkesliv, säger han.

“Ett unikt driv”

Nu har det alltså blivit dags att lämna över ledarskapet till Patrik Rosén som tidigare haft rollen som technical sales/application engineer samt varit en av delägarna i bolaget.

– Patrik har varit en nyckelpartner och styrelseledamot i 3DVerkstan i flera år, och har ett unikt driv och engagemang för kundframgång vilket gör att jag känner mig väldigt trygg med att han är rätt person för jobbet under nästa fas av 3DVerkstans utveckling, säger Daniel Ljungstig som ännu inte bestämt vad han ska göra fortsättningsvis.

Under bolagets tio första år har man sålt runt 6 000 3D-skrivare, 350 3D-skanners samt slutfört hundratals kundprojekt och betjänat fler än 3 000 B2B-kunder. Längs vägen har det också tillkommit nya leverantörer av 3D-skrivare, 3D-skanners och mjukvara. Bland de nuvarande leverantörerna finns kända namn som Ultimaker, Formlabs, Markforged, Meltio, Autodesk och Shining 3D.

Fortsätta i samma anda

Patrik Rosén säger att Daniel varit en stor inspiration för honom genom att visa ett starkt ledarskap och för att han lagt grunden för det företag som 3DVerkstan är idag.

– För fyra år sedan, när jag för första gången gick in genom dörrarna på 3DVerkstan möttes jag av en härlig atmosfär och stor kompetens och kunskap inom företaget och bland medarbetarna. Resan sedan dess har varit mer än givande med en mycket stark försäljningstillväxt, nya leverantörer och en stadig bas av återkommande kunder, säger Patrik Rosén och avslutar:

– Det är med stor ära och entusiasm som jag nu tar över som vd på 3DVerkstan Nordic. Jag kommer att fortsätta driva 3DVerkstan i samma anda med ambitionen att vara den bästa leverantören av AM-relaterad utrustning och 3D-tjänster i Norden. Jag ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma framöver tillsammans med våra kunder, leverantörer och långsiktiga partners.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.