3D-printade sneakers på catwalken

Stefan Bergdahl, nordisk vd för HP, säger att samarbetet med Reebok och Botter visar på styrkan med 3D-printing. Foto: Pressbild

Under Paris Fasion Week nyligen visade Reebok en kollektion extravaganta sneakers som designats av Botter och tillverkats med HP:s MJF-teknik.

Samarbetet mellan sportskojätten och det nederländska lyxvarumärket har resulterat i ett koncept med sneakers som fått namnet Venus Comb Murex Shell, efter snäckskalet som den grekiska gudinnan Venus enligt mytologin använde för att kamma håret. En sko som verkligen tar ut svängarna med en design som är en hommage till Karibien.

Vid tillverkningen av skorna har 3D-printing med HP:s Multi Jet Fusion-teknik använts.

– Samarbetet med Reebok och Botter visar på AM- och Multi Jet Fusion-teknikens styrka; att skapa skräddarsydda lösningar med unika designelement, säger Stefan Bergdahl, nordisk vd på HP, i ett pressuttalande.

Murex Shell-skorna ingår i Reeboks höst- och vinterkollektion och kommer att lanseras i svarta och rosa toner samt flera andra flerfärgsalternativ. Lanseringsdatum är inte bestämt ännu, men mer information kommer efter sommaren.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.