Resin för flerfärgade tandproteser

Hela protesen printas i en körning, med såväl tandkött som tänder. Foto: Pressbild

Stratasys har utvecklat ett resin för flerfärgade 3D-printade tandproteslösningar. Det är avsett för J5 DentaJet och ska hjälpa dentallabben att kunna göra naturtrogna och patientanpassade proteser i en enda körning.

Med resinet TrueDent ska det vara möjligt att 3D-printa permanenta, estetiskt tilltalande tandproteser i fullfärg. Proteserna omfattar såväl tandkött som tandrad och kan anpassas för att passa användarens munhåla.

Stratasys skriver i ett pressmeddelande att denna nya uppfinning ska bidra till att labben kan skala upp sin tillverkning genom att förenkla arbetsflödena och reducera tiden för själva printprocessen. Man lovar att patienten ska behöva sitta mindre tid i tandläkarstolen för att mäta och passa in protesen.

– Denna nya lösning kommer att vara transformerande för dentalindustrin, och vi tror att den kommer att hjälpa våra kunder att avsevärt minska tiden och kostnaderna för att producera proteser och provisorier, säger Ronen Lebi, Vice President för affärsområdet Dental på Stratasys.

TrueDent-resinet genomgår just nu en patentprocess i USA. Materialet kommer att visas på LMT Lab Day Chicago, den 23-25 februari 2023.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.