Nedslag på 3DVerkstans minimässa

Patrik Rosén, vd för 3DVerkstan, framför företagets demoex av Markforged FX 20 som har fått en permanent plats på Kräftriket Innovationspark i Stockholm.

Torsdagen den 16 februari stod 3DVerkstan värd för en minimässa på Kräftriket Innovationspark i Stockholm med nordisk premiärvisning av Ultimaker S7 och Markforged FX 20.

När portarna slogs upp klockan 14 var den röda mattan utrullad och marschallerna tända. Besökstrycket var högt redan från start.

– Det här är vårt bästa event hittills och det har nog kommit fler besökare än antalet som registrerat sig, säger en nöjd Patrik Rosén, vd för 3DVerkstan.

Det stora dragplåstret var Markforged “The Beast” FX 20 som fått ett eget rum på Kräftriket Innovationspark, eftersom den stora bjässen inte gick att frakta in i 3DVerkstans vanliga lokaler i Solna.

– Det har varit ett stort intresse för FX 20 och det har kommit kunder ända från Norrland för att titta på den. Det är svårt att köpa en maskin på papper, man måste nästan se den i verkligheten. Vi har en del pågående diskussioner och hoppas att det här eventet ska accelerera försäljningen.

Intresset för Ultimakers nya S7 var också stort och företaget hade representanter på plats i Stockholm, precis som de andra leverantörerna som medverkade: Formlabs och Shining 3D.

– Det är väldigt kul att ha våra fyra största leverantörer på plats här i dag. De säger också att det har varit många intressanta diskussioner och en bra nivå på besökarna, avslutar Patrik Rosén.

Sandor van Rooijen och Johann Ebermann från Ultimaker visade nya Ultimaker S7.

De höll även en kort presentation om den nya maskinen.

Metallkitet som lanserades till Ultimaker S5 förra året kommer även att finnas tillgängligt för S7:an, förmodligen till sommaren, berättar Johann Ebermann.

Shining 3D presenterade en ny 3D-skanner, som än så länge är hemlig. Senare i vår kommer den nya produkten att lanseras.

Linus Häggblom jobbade tidigare på 3DVerkstan men är numera på Formlabs, som 3DVerkstan är återförsäljare för, och ansvarar för försäljningen i norra Europa.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.