Breddar utbudet med riktigt stora utskrifter

Den nya Magnum-maskinen ska bland annat användas för att skriva ut möbler i Paper Plane-kollektionen.

Lostboyslab utökar maskinparken med en Magnum från The Industry. Det innebär att man nu kan erbjuda även storskaliga utskrifter.

– Vi skapade en möbelkollektion av gamla fisknät i samarbete med Style Collection Home inför möbelmässan i Stockholm. Den nya serien, som kallas Paper Plane, finns nu att beställa och det är en av anledningarna till att vi gör den här investeringen, berättar Emil Nielsen, 3D Production Manager på Lostboyslab.

Emil Nielsen och Giulio Buscaroli från Wasp framför Lostboyslabs Delta-printers.

De två Malmöföretagen Lostboyslab och The Industry delar lokaler och samarbetar sedan tidigare bland annat när det gäller utveckling av återvunna och hållbara material. Lostboyslab är även delägare i The Industry sedan ett par år tillbaka.

Ta fram fler nya material

Företaget har en stor printfarm med FDM-skrivare från bland annat Prusa, men även Delta-printers från italienska Wasp som kan tillverka lite större delar. Nu utökas alltså möjligheterna att printa riktigt stort.

– Vi har alltid velat ha en egen Magnum-maskin för att kunna erbjuda storformatsprint, men även för att kunna ta fram nya material tillsammans med The Industry. Vi har haft Modix-printers innan, men det är inte helt optimalt med filament till större detaljer eftersom det tar lång tid och det blir dyrt att tillverka, säger Emil Nielsen.

Magnum skriver ut med FGF-teknologin och material i granulat/pelletsform. Tack vare detta kan den printa storskaliga detaljer snabbt och effektivt, till exempel möbler. Magnum har en byggvolym på 1500 x 1200 x 1200 millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.