Dubbelt upp med förvärv

Stratasys köper Covestros affärsenhet för AM-material. Foto: Pressbild

Två av de stora drakarna i branschen, Nexa3D och Stratasys, har båda gjort förvärv för att stärka sina erbjudanden. Det handlar om Addifab respektive Covestro.

Nexa3D har tidigare haft ett samarbete med danska Addifab kring deras patenterade digitala metod för tillverkning av formsprutningsverktyg med additiv tillverkning, kallad Freeform Injection Molding (FIM). Metoden innebär att formsprutningsverktyg kan tillverkas på timmar istället för veckor eller månader tack vare de fördelar som AM för med sig. Nu blir Addifab en del av Nexa3D.

Nexa3D och Addifab har tidigare haft ett nära samarbete. Foto: Pressbild

Stärker närvaro i Europa

Förvärvet innebär bland annat att Addifabs egenutvecklade verktygsresin får det nya namnet xMOLD och erbjuds till alla Nexa3D:s kunder med resinbaserade system. xMOLD är kompatibelt med hundratals material för formsprutning. Addifabs kontor i Köpenhamn blir ett Customer Experience Center med showroom, service- och supporthub. Det ska stärka Nexa3D:s närvaro i EMEA-regionen.

Ett 60-tal material

I slutet av sommaren 2022 meddelade Covestro att de sålt sin affärsenhet inom additiv tillverkning till Stratasys. Nu har köpet officiellt genomförts. Med köpet följer en portfölj bestående av ett 60-tal material för SLA, DLP och pulverbaserade system för industriella applikationer, samt en IP-portfölj med ett hundratals patent och patentansökningar.

Samtliga material kommer att finnas tillgängliga under de befintliga Somos- och Addigy-varumärkena. Enligt Stratasys ökar förvärvet fokuset på kompletta lösningar för en övergång till serietillverkning med AM.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.