R.a.p.s blir återförsäljare för Prusa

Prusa Research släppte nyligen MK4, uppföljaren till populära i3 MK3/S/+. Foto: Pressbild

Det händer mycket hos Landskronaföretaget R.a.p.s. Nyligen blev det klart att de blir återförsäljare för två tunga varumärken: Prusa Research och Autodesk Fusion 360.

Prusa är mest kända för sina FFF-skrivare och är ett stort namn bland privatkonsumenter. Nyligen släpptes nya modellen MK4, en uppföljare till i3 MK3/S/+ som sålts i 350 000 exemplar, som även attraherar professionella användare. Förhoppningen är att ta upp konkurrensen med uppstickaren Bambu Lab och göra det med både hög hastighet och kvalitet.

Michael Ullvin och Pär Nobring på R.a.p.s. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Erfarenhet av B2B-marknaden

Tillverkaren har också maskiner för ett mer industriellt segment och det var så samarbetet mellan R.a.p.s och Prusa Research tog sin början.

– De ville att vi skulle sälja deras resinskrivare som riktar sig till B2B-marknaden, eftersom de vet att vi har erfarenhet av det. Men vi kommer även att sälja alla deras andra produkter, säger Michael Ullvin, säljare på R.a.p.s, och konstaterar att det är ett starkt varumärke att ha i sitt sortiment.

Prusa har i dagsläget resinskrivaren SL1S för framför allt dentalindustrin. En större variant med större byggvolym är på gång, men så mycket mer än så har inte avslöjats än.

Använda på utbildning

R.a.p.s har sedan tidigare ett antal Prusa-skrivare som tuggar i sin produktion. De höll tidigare i YH-utbildningen 3D-printingspecialist i Eslöv och använde sig även där av Prusa-maskiner.

I höst drar en ny utbildning igång tillsammans med Yrkeshögskolan Halmstad, “Additiv tillverkning – Teknik och konstruktion (3D-printingspecialist)”, något som 3dp.se skrivit om tidigare.  Inför terminsstarten ska ett gäng Prusa-skrivare finnas tillgängliga för eleverna.

Kompletterar med programvara

R.a.p.s utökar även sitt utbud med att erbjuda populära mjukvaran Fusion 360 från Autodesk.

– Vi har genomgått certifieringar inom både teknik och sälj för att bli godkända återförsäljare. Och försäljningen är redan igång, så det är kul, säger Michael Ullvin.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.