Ett uppdrag med kunglig glans

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besöker Uppsala i samband med firandet av kungens 50 år som statschef. Längst till höger: Ulrik Beste, teknisk chef, VBN Components, bredvid Isabelle Bodén, customer relations, VBN Components. Foto: Pressbild

Uppsalaföretaget VBN Components fick nyligen ett lite annorlunda uppdrag. Att tillverka en minnesplakett och en spade för att uppmärksamma kungens 50 år på tronen.

Spaden som användes vid planteringen.

VBN Components utvecklar legeringar under varumärket Vibenite, som är extremt nötnings- och värmetåliga material för additiv tillverkning. “Världens hårdaste stål” har tidigare enbart används för industriellt bruk, men nu även i ett kungligt sammanhang.

I år firar kung Carl XVI Gustaf 50 år på tronen och med anledning av det har han tillsammans med drottningen besökt samtliga Sveriges 21 län. I samband med besöket i Uppsala den 27 april planterades en oxel vid Uppsala slott som minne av dagen. VBN hade till detta tillfälle 3D-printat en minnesplakett och en spade, som användes vid planteringen.

– Det betyder mycket för VBN att vara representant för industriell innovationskraft i Uppsala län. Vi vet också att Hans Majestät har ett stort intresse för svensk industri, vilket gör det särskilt roligt att bidra till jubileumsevenemanget, säger Magnus Bergman, vd för VBN Components i ett pressuttalande.

Minnesplaketten som tillverkats av VBN Components. Foto: Pressbild

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.