Utökar printfarmen med 20 Prusa XL

Hittills har Lostboyslab installerat 8 av de totalt 20 XL-modellerna som ska ta plats i printfarmen. Foto: Lostboyslab

Lostboyslab i Malmö har sedan i julas varit betatestare av nya Prusa-modellen XL. Testmaskinen har imponerat och nyligen kom den första delleveransen av totalt 20 stycken XL-skrivare.

– Jag tror vi är det enda företaget i Skandinavien som varit betatestare. Totalt har det varit 30-40 personer i hela världen som testat maskinen, berättar Emil Nielsen, 3D Production manager på Lostboyslab.

I ett första skede får företaget åtta stycken XL-skrivare. Enligt Emil Nielsen passar det bra att dela upp leveransen för att kunna följa de eventuella uppdateringar som förmodligen kommer när maskinen varit ute på marknaden ett tag.

Upp till fem huvuden

Testversionen av Prusa XL är utrustad med ett skrivhuvud, nu ska Lostboyslab även testa hur det funkar med ett extrahuvud. På den färdiga maskinen som började att skeppas i början av april är det möjligt att ha upp till fem huvuden som tillval.

– Till att börja med kommer vi nog att köra med ett huvud på de flesta maskinerna, men det beror helt på efterfrågan. Med två huvuden är det möjligt att till exempel använda ett flexibelt material som TPU tillsammans med ett PETG-material, säger Emil Nielsen som gissar att samtliga 20 maskiner kommer att vara på plats vid årets slut.

Även köpt MK4

Investeringen innebär att printfarmen när alla XL-skrivare är på plats består av hela 145 skrivare från Prusa Research.

Tidigare i vår släpptes Prusa MK4 och Lostboyslab har köpt även denna modell som efterhand kommer att ersätta företagets nuvarande MK3-maskiner.

– Vi har redan kört över 300 timmar med den och är supernöjd med resultatet, säger Emil Nielsen.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.