Protech breddar med 3D-skanners

Shining 3D:s senaste modell, FreeScan Combo, har två ljuskällor i form av blå och infraröd laser. Foto: Pressbild

Protech Nordic utökar sitt sortiment och börjar sälja 3D-skanners från Shining 3D avsedda för metrologi och reversed engineering.

Shining 3D erbjuder 3D-skannerlösningar för olika användningsområden, såväl för professionellt bruk som i utbildningssammanhang, till exempel för att kontrollmäta färdigprintade detaljer. Företaget har funnits i 15 år och har förutom olika modeller av 3D-skanners även utvecklat de tillhörande programvarorna Geomagic Control X och Geomagic Design X.

Protech ser detta tillägg i sin produktportfölj som ett bra komplement eftersom Shining 3D:s 3D-skanners är väl anpassade för den nya funktionen Accuracy Center i Stratasys GrabCAD Print Pro. Företaget har sedan många år sålt Stratasys 3D-skrivare.

Shining 3D släppte i våras den kompakta modellen Freescan Combo, en kraftfull handhållen 3D-skanner som är utrustad med dubbla ljuskällor, blå laser och infraröd VCSEL, för att kunna leverera så exakta avbildningar som möjligt, med en precision på upp emot 0,02 millimeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.