Protech breddar med 3D-skanners

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 21 juni 2023
Shining 3D:s senaste modell, FreeScan Combo, har två ljuskällor i form av blå och infraröd laser. Foto: Pressbild

Protech Nordic utökar sitt sortiment och börjar sälja 3D-skanners från Shining 3D avsedda för metrologi och reversed engineering.

Shining 3D erbjuder 3D-skannerlösningar för olika användningsområden, såväl för professionellt bruk som i utbildningssammanhang, till exempel för att kontrollmäta färdigprintade detaljer. Företaget har funnits i 15 år och har förutom olika modeller av 3D-skanners även utvecklat de tillhörande programvarorna Geomagic Control X och Geomagic Design X.

Protech ser detta tillägg i sin produktportfölj som ett bra komplement eftersom Shining 3D:s 3D-skanners är väl anpassade för den nya funktionen Accuracy Center i Stratasys GrabCAD Print Pro. Företaget har sedan många år sålt Stratasys 3D-skrivare.

Shining 3D släppte i våras den kompakta modellen Freescan Combo, en kraftfull handhållen 3D-skanner som är utrustad med dubbla ljuskällor, blå laser och infraröd VCSEL, för att kunna leverera så exakta avbildningar som möjligt, med en precision på upp emot 0,02 millimeter.

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

Protech gör nysatsning inom CAD/CAM

Protech Nordic förstärker sin kompetens inom CAD/CAM och rekryterar två nya medarbetare. Förhoppningen är att fördubbla omsättningen inom området de kommande två åren.
Protech-kundcenter-1024x683

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1