Släpper AI-verktyget 3DGPT

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.

Authentise kallar 3DGPT för ett “experiment och ett roligt verktyg att leka med”. Det bygger på tillgång till över 12 000 AM-relaterade forskningsartiklar och standarder. Med ChatGPT-integrationen kan användaren fråga såväl generella som specifika frågor, till exempel “Hur minskar jag risken för defekter när jag arbetar med rostfritt stål och pulverbäddsteknologier?”.

Svaren ska enligt leverantören vara intelligenta och rotade i tillgänglig branschkunskap. De utnyttjar både kunskapen i tidskriftsartiklarna och standarderna, såväl som den allmänna kunskap som OpenAI:s ChatGPT bygger på. Verktyget hänvisar även till referenser när det gäller de tekniska svaren, så att användaren kan granska källan.

Authentise poängterar att verktyget är i ett tidigt utvecklingsstadium, men förbättras kontinuerligt i takt med att användarna lämnar feedback.

Den som vill testa verktyget kan göra det kostnadsfritt här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.