Släpper AI-verktyget 3DGPT

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 21 juni 2023

Mjukvaruutvecklaren Authentise lanserar nu 3DGPT, ett AI-verktyg för additiv tillverkning.

Authentise kallar 3DGPT för ett ”experiment och ett roligt verktyg att leka med”. Det bygger på tillgång till över 12 000 AM-relaterade forskningsartiklar och standarder. Med ChatGPT-integrationen kan användaren fråga såväl generella som specifika frågor, till exempel ”Hur minskar jag risken för defekter när jag arbetar med rostfritt stål och pulverbäddsteknologier?”.

Svaren ska enligt leverantören vara intelligenta och rotade i tillgänglig branschkunskap. De utnyttjar både kunskapen i tidskriftsartiklarna och standarderna, såväl som den allmänna kunskap som OpenAI:s ChatGPT bygger på. Verktyget hänvisar även till referenser när det gäller de tekniska svaren, så att användaren kan granska källan.

Authentise poängterar att verktyget är i ett tidigt utvecklingsstadium, men förbättras kontinuerligt i takt med att användarna lämnar feedback.

Den som vill testa verktyget kan göra det kostnadsfritt här.

Läs vidare

Stratasys släpper två nya versioner av GrabCAD

Mjukvaran GrabCAD ökar effektiviteten och minskar kostnaderna. Det lovar leverantören Stratasys som nu släpper två nya versioner av sviten.
Stratasys-Formnext

Adaxis vill erövra världen med robotprogramvara

Svensk-franska Adaxis återvände till Formnext med en betydligt större monter än förra året. Med ett ökande intresse för additiv tillverkning med robot hoppas företaget kunna växa globalt med sin programvara för just detta.
Adaxis-1-e1700472918858

Printa dubbelt så snabbt med S-serien

Använder du Ultimakers 3D-skrivare i S-serien? Då kan du med en uppgradering av mjukvaran Cura fördubbla produktiviteten.
ums7webcamview

Mjukvara ska lösa flaskhalsar i arbetsflödet

EOS fördjupar samarbetet med nTopology, som utvecklar designmjukvara, för att möjliggöra enkel överföring av stora filer i arbetsflödet inom additiv tillverkning. 
EOS-nTopology

Senaste nytt

BigRep släpper två högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan två nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Audi Sport sparar veckor på att 3D-printa verktyg

När nya elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseras behövde Audi-fabriken i tyska Heilbronn snabbt få tag i 200 verktyg, jiggar och fixturer. Lösningen? 3D-printing och mjukvara för designautomatisering.
Audi Trinckle 0H6A1913

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

Gör unika 3D-printade bucklor

När årets första STCC-tävling avgjordes nyligen fick de tre översta på pallen ta emot pokaler som 3D-printats med guld-, silver- och bronsfärgat filament.
STCC