Hexagon gör förvärv inom AM

Hexagons plattform Nexus lanserades tidigare i år. Foto: Pressbild

Hexagon meddelar att företaget slutfört förvärvet av CADS Additive, en leverantör av mjukvara för design med additiv tillverkning i metall.

CADS Additives lösning är utformad för att förenkla processen med 3D-printing av metall med pulverbädd (PBF). Mjukvaran vägleder användaren genom byggförberedelserna och hjälper till med att omvandla designfiler till printinstruktioner, något som sammantaget ska ökaproduktiviteten.

“Fragmenterat ekosystem”

De två företagen har haft ett samarbete sedan 2021 med syftet att minimera materialspillet vid 3D-printing genom att skapa design som minskar behovet av stödstrukturer. CADS Additives mjukvara AM Studio är dessutom redan ansluten till Hexagons plattform, Nexus, som lanserades i våras med ambitionen att accelerera användningen av AM inom tillverkningsindustrin.

– Våra investeringar återspeglar den växande betydelsen av additiv tillverkning. Tekniken har begränsats av ett fragmenterat ekosystem som inte tillåter tillverkare att få de resultat de behöver tillräckligt snabbt. Förvärvet av CADS Additive gör det möjligt för oss att förse våra kunder med integrerade verktyg som hjälper till att reducera mängden avfall och öka effektiviteten när de går från prototyptillverkning till produktion, säger Hexagon vd och koncernchef, Paolo Guglielmini i ett pressmeddelande.

Funnits i sju år

CADS Additive grundades 2016 och har 21 anställda som bistår 150 kunder i 25 länder genom 19 återförsäljare. Företaget har sitt huvudkontor i Perg i Österrike och kommer att vara en del av Hexagon Manufacturing Intelligence-divisionen.

Läs ett längre reportage om Hexagons satsning på additiv tillverkning från Formnext 2021, då 3dp.se intervjuade Volker Mensing, Global Director of Business Solutions Marketing.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.