Lägger till PET med kolfiber

Ultimaker breddar materialportföljen med en PET som innehåller kolfiber. Foto: Pressbild

Ultimaker utökar sitt sortiment av material med en PET som innehåller kolfiber, PET CF. Det finns tillgängligt för alla företagets 3D-skrivare i S-serien.

Enligt Ultimaker är PET CF ett lättanvänt och mångsidigt material för kompositapplikationer inom ett brett spektrum av användningsområden. Det kan användas till såväl fungerande prototyper som till reservdelar, verktyg, jiggar och fixturer, men även till slutprodukter.

Kolfiberförstärkningen gör att produkten blir starkare, tål högre temperaturer och får en hög kemisk beständighet. Genom värmebehandlingsprocessen glödgning kan dessa egenskaper förstärkas ytterligare. Den printade delen kan då tåla temperaturer upp till 181 grader celsius, bli 30 procent starkare och 10 procent hårdare.

PET CF finns i tre olika färger: grå, blå och svart.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.