Nordiskt fokus på årets Formnext

Årets Formnext-mässa får en nordisk inramning. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Additiv tillverkning i Norden kommer att få ta plats i rampljuset under årets Formnext i Frankfurt. I år blir det nämligen nordiskt tema på mässan.

AM-företag från Sverige, Danmark, Norge och Finland kommer att spela en viktig roll i mässprogrammet. Arrangören skriver i ett pressmeddelande att frågor som den ekonomiska potentialen i den nordiska AM-industrin kommer att belysas, liksom hållbarhetsfrågor som rör energi- och materialförbrukning.

Nordisk paviljong

Hittills har drygt 600 utställare registrerat sig, vilket betyder att det förmodligen blir ett rekordår. Ett drygt tjugotal av dessa är från de nordiska länderna och de kommer att ställa ut vid en särskild nordisk paviljong. Där kommer det även att visas exempel på framgångsrika applikationer och Danish AM Hub håller i ett panelsamtal om hållbarhet.

– Norden är det idealiska valet av partners för årets mässa eftersom de berörda länderna visar världen hur man kombinerar kommersiell lönsamhet med hållbarhet, och detta visar på ett perfekt sätt hur 3D-printing kan spela roll för att skapa en ansvarsfull tillverkningsindustri, säger vice president för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt.

En rad svenska utställare

Medverkar gör förutom Danish AM Hub även Finnish Additive Manufacturing Ecosystem (FAME) och Norwegian Additive Manufacturing, the AM Cluster. Någon svensk representant från AM-branschen har ännu inte presenterats. Däremot är det klart att flera välkända svenska företag ställer ut, som till exempel Sandvik, Höganäs, Freemelt, Interspectral, The Industry Sweden och Whatt.io.

Formnext äger rum den 7-10 november 2023 på Messe Frankfurt. Formnext kommer även att medverka på heldagskonferensen AM Summit, som arrangeras av Danish AM Hub i Köpenhamn den 21 september.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.