Lostboyslab får ny vd

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 4 september 2023
Christian Roosvall tar över som vd på Lostboyslab från och med den 1 september.

Lostboyslab i Malmö har utsett Christian Roosvall till ny vd. Grundaren och tidigare vd:n Stefan Larsson kommer istället att fokusera på att etablera teknikplattformen whatt.io på en global marknad.

Christian Roosvall tillträdde sin tjänst fredagen den 1 september. I ett pressmeddelande skriver Lostboyslab att det markerar en ny era för Skandinaviens största 3D-printverkstad.

Grundaren Stefan Larsson, som med passion lett Lostboyslab sedan starten, kommer att fokusera på att etablera whatt.io på en global marknad. Övergången understryker företagets tillväxtambitioner och ska säkerställa ett fortsatt arbete inom hållbara processer och återvunnet material.

Gedigen ledarerfarenhet

Christian Roosvall har tidigare i sin karriär arbetat inom försäljning och marknadsföring, och har erfarenhet från nyckelroller som vd, produkt- och marknadschef i olika företag. Han är också delägare i flera företag och strategisk rådgivare till vd:ar, ledningsteam och styrelser.

Han kommenterar sin nya roll så här:

– Jag närmar mig utmaningar med ett holistiskt perspektiv, och kan lätt anpassa mig och hitta lösningar för olika situationer. Att kunna fatta beslut för att komma framåt i olika processer är avgörande för mig. Jag är opretentiös och tror på det inneboende goda hos människor. Många uppfattar mig som snäll och vänlig, vilket inte ska misstas för svaghet. Jag driver framåt för att uppnå uppsatta mål när det behövs.

Bryta barriärer

Christian betonar också vikten av personlig och professionell integritet, kärnan av att leva varumärket, den avgörande rollen för tydlig kommunikation för att producera resultat samt värdet av att lära sig av sina misstag.

Lostboyslab skriver i en kommentar att man är övertygad om att Christian Roosvalls ledarskap och hans kärnprinciper kommer att innebära att företaget kan fortsätta bryta barriärer inom 3D-utskriftsområdet, allt för att främja cirkulär och hållbarhet i framtiden.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1