Ecorub utvecklar material för stor global aktör

”För Ecorub är det väldigt viktigt att vi tecknar avtal med stora aktörer på världsmarknaden, vilket innebär att vi får ut våra material snabbare och effektivare med en stabil och långsiktig partner”, säger vd:n Isac Andersson. Foto: Arkiv/Pressbild

Materialtillverkaren Ecorub inleder ett samarbete med KraussMaffei. Tillsammans ska de utveckla ett hållbart och kostnadseffektivt 3D-material.

KraussMaffei är en stor tillverkare av maskiner och system för produktion och bearbetning av plast och gummi. Varumärket står för världsledande teknologier med mer än 185 års erfarenhet. Deras utbud täcker alla områden inom formsprutningsutrustning, extruderingsteknologi och utrustning för reaktiv bearbetning, så väl som additiva tillverkningslösningar.

KraussMaffei består av 4 700 medarbete världen över, ett globalt nätverk som omfattar 30 dotterbolag och 570 handels- och servicepartners med en årlig omsättning överstigande 10 miljarder kronor.

Högre andel återvunnet gummi

Samarbetet med Ecorub handlar om att ta fram ett granulat-baserat material för KraussMaffeis storskaliga system för additiv tillverkning, powerPrint. Det ska innebära enkel bearbetning, hög produktkvalitet, låg styckkostnad och ett brett spektrum av applikationer.

Ett annat mål är att skapa material med en högre andel av återvunnet gummi för ökad hållbarhetsfaktor. EcoRub och KraussMaffei använder deras gemensamma marknadskunskaper för att utveckla en ideal produkt för sina kunder.

Få ut material på marknaden

Materialet som utvecklas för powerPrint utökar materialportföljen från Ecorub som KraussMaffei redan använder för applikationsutveckling.

– För Ecorub är det väldigt viktigt att vi tecknar avtal med stora aktörer på världsmarknaden, vilket innebär att vi får ut våra material snabbare och effektivare med en stabil och långsiktig partner, säger Isac Andersson, vd på Ecorub i ett uttalande.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.