Tanka inspiration på AM Summit

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 13 september 2023
I år har AM Summit förlagts på K.B. Hallen i de centrala delarna av Köpenhamn. Hittills har närmare 500 besökare köpt biljett. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Den 21 september är det dags igen för heldagskonferensen AM Summit i Köpenhamn. I år gästas eventet av talare från bland annat MIT, Nasa, Redefine Meat, EOS och Lego Group.

AM Summit är en av Skandinaviens största konferenser inom 3D-printing. Årets event hålls på K.B. Hallen i stadsdelen Frederiksberg. Det riktar sig till alla som är intresserade av de senaste trenderna och utvecklingen inom additiv tillverkning. Förutom 42 talare medverkar även 49 utställare, till exempel företag som Protech, Prototal Damvig, EOS, Materialise, Hexagon och 3DVerkstan.

Dagen inleds med frukost klockan 8.30 innan själva talarprogrammet startar klockan 9.00. Under dagen bjuds det på ett inspirerande ämnen från tunga namn i branschen. Det blir även antal olika temaföreläsningar, bland annat om AM inom byggsektorn, hur AM-tekniken kan användas för att göra ett land ”grönare” och beräkningar av CO2-utsläpp inom traditionell respektive additiv tillverkning. Dagen avrundas med utdelning av nyinstiftade AM Impact Award och afterwork med mingel.

Mer information och biljetter finns på eventets hemsida.

Läs vidare

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Kompakt 3D-labb i fält

Det australiensiska företaget SPEE3D har lanserat något de kallar EMU, Expeditory Manufacturing Unit, det vill säga en produktionsenhet för expeditioner. Den består av en behållare som innehåller allt som behövs för att använda 3D-printing i fält.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Unilever sparar 90 procent med 3D-printade formar

3D-printing börjar hitta vägar in i förpackningsbranschen, framför allt för tillverkning av formar. Ett aktuellt exempel på det är Unilever och Serioplast som gör stora tids- och kostnadsbesparingar på att använda tekniken vid produktutveckling.
Formlabs Unilever 1

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design