Meltio lanserar en robotcell

Meltio Robot Cell ska kunna användas för alla möjliga industriella applikationer i metall. Foto: Pressbild

Den spanska tillverkaren av 3D-printingsystem för metall, Meltio, släpper nu en robotcell. En “nyckelfärdig” lösning som ska kunna användas för industriella applikationer inom en rad olika branscher.

Meltio Robot Cell har en öppen hårdvaruplattform som gör det möjligt att fästa ett Meltio-printhuvud på alla märken av robotarmar. Den är dock certifierad och testad för att fungera med en ABB-robotarm som standardkonfiguration.

Hela tillverkningsprocessen kan kontrolleras med den nyligen lanserade slicing-mjukvaran Meltio Space.

Lösningen är designad som ett plug-and-play-system, med en källa för elförsörjning och en enkel inertgasförsörjning. Miljöförhållandena är standard och denna cell kan inte vara utomhus eller oskyddad från sol och damm, den måste vara i en kontrollerad miljö.

– Meltios huvudsakliga löfte i och med lanseringen av Meltio Robot Cell är att erbjuda alla typer av industrier möjligheten att hantera hela tillverkningsprocessen med hjälp av vår 3D-utskriftsteknik av metall bestående av ett Meltio-huvud integrerat i en robotarm och i en säker miljö, för att kunna tillverka delar, säger Alejandro Nieto, Engine Product Manager på Meltio i ett pressuttalande.

3DVerkstan är återförsäljare för Meltio i Norden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.